Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог<<<345678910>>>Total: 761  Displaying: 51 - 60

Колумна Марије Илић: Страшни суд

05.11.2021.

Да је “правда спора, али достижна” свима је добро позната фраза. Да није увек баш тако, многи су се уверили на сопственом примеру. Једноставно би било када би све функционисало по закону. Али, зашто да буде једноставно, када може и компликовано?

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Лилит је била невина

03.11.2021.

Уопште не пишем на тему женско-мушких односа јер се у мору експерата на Фејсбуку за женску душу осећам инфериорно: ја сам, као и Фројд, за та комплексна питања лаик.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Пукла тиква

28.10.2021.

Пре неколико дана пишем са мојом особом (идентитет познат мени), кад ме у сред разговора пита: ”Шта пишеш следеће?” Мислим се, шта прво да пишем, не знам ни сама. Сваког дана, нажалост, наиђем на нову инспирацију. Не знам ни да ли има смисла више да било шта пишем, јер ме ионако разумеју само они којима је већ све јасно.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Омнибус

21.10.2021.

ОМНИБУС СПЕЦИЈАЛ -према истинитим догађајима-

Опширније

Коментара: 1

Колумна Марије Илић: Овај „Тома“ и онај Тома

Mikica Stankovic 13.10.2021.

Што би ми млади (духом) рекли, нећу да спојлујем, тако да слободно прочитајте текст до краја.

Опширније

Коментара: 0

Корона епизода бр. 18: Здраво за готово

Саша Гидра Марковић 10.10.2021.

Ево мене поново, пролетело скоро 100 дана од последње моје градске приче. Полако капирам да све моје изоштрене колумне, могу да окачим "мачку о реп".

Опширније

Коментара: 1

Колумна Марије Илић: Деца, од деце, деци, децу, децо, са децом, о деци

08.10.2021.

“Дете је дете да га волите и разумете” био је мото Дечје недеље која се ануално обележава почетком октобра. Ова недеља протекла је у знаку детета и сама реч “дете” и “деца” помињала се много пута у свим падежима у лепом контексту. Било је ту и маскенбала и бала, игре, песничких речи, глуме...било је свега. Шта нам остаје када се ова манифестација заврши?

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Индекс

01.10.2021.

Алексинац, учитељски град, град који је изнедрио квалитетне васпитаче који заиста воле свој позив и успешно се баве њиме широм Србије, данас дочекује, како сам чула, свега четрдесетак студената.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Кајгана Св.Петра

23.09.2021.

Тамо где је корзо био Град се пуно променио У модерном стилу сада Центар нам је града. Фонтана је брука права Вода шљиска забадава, На све стране разлива се  Светиљке се пале-гасе. Више одмара но што ради Ко је хтео да се ’лади Може да се слика само, А цену јој знамо. А около наоколо клупице су свуда Неке жардињере и још триста чуда, Од мермера ил’ од лима Какве везе има? Црно па се не види Има ком се свиди. Каква ’ладовина надви се над њима- Штета што ће зима! Две…

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Ђаво је однео шалу

16.09.2021.

У почетку нам је баш било забавно. Много смо се смејали њиховој глупости, небулозе користили као пошалице, правили шале на њихов рачун... Сваки њихов „јавни наступ“ био је проткан (ненамерно) хумористичким садржајем, па је многима суштина промакла. Они не знају другачије!

Опширније

Коментара: 0

<<<345678910>>>Total: 761  Displaying: 51 - 60

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима