Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog<<<345678910>>>Ukupno: 743  Displaying: 51 - 60

Kolumna Marije Ilić: X ili Y

15.08.2021.

Šta se dočeka?! Malo nam je svih nevolja koje su zadesile naš grad i svih sabranih (ne)dela onih koji ga vode, samo su nam falili migranti!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Hleba i igara

14.08.2021.

Još je rimski pesnik Juvenal početkom 2. veka zapazio da se država trudi da ljudima skrene pažnju od suštinskih pitanja, a da bi zadovoljila mase delila je besplatan hleb i organizovala borbe gladijatora. Tako je narod bivao usrećen i nije se bavio politikom i suštinskim stvarima po samo, tada već, Rimsko carstvo.

Opširnije

Komentara: 0

A sad adio

11.08.2021.

Ganulo me nekako sve to. Izgleda da u meni još uvek ima malo patriotizma i mnogo više ljudskosti koja se raduje tuđem uspehu.

Opširnije

Komentara: 0

Hodajuće legende grada

Saša Gidra Marković 08.08.2021.

Sigurno ste u prethodnim mesecima zapazili ova dva momka. Branimir Stojanović i Saša Bočko su sasvim obični ljudi. 

Opširnije

Komentara: 3

SMS ili SOS

06.08.2021.

Pripadam onoj generaciji koja nije odrastala u eri moderne i razvijene tehnologije kakvu imamo danas. To znači, ukratko: roditelji nas nisu imali dostupne 24/7, s društvom smo se sastajali uživo, jednim telefonskim pozivom (sa fiksnog telefona) ili spontano ili po ranijem usmenom dogovoru, pisali smo jedni drugima pisma i slali poštom, fotografisali se najčešće u posebnim prilikama...

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: 2. avgust

02.08.2021.

Danas je 2.avgust, ponedeljak. Dan u narodu poznat kao: UPARKIRALI LI STE SE? (nije teško izgovoriti, valja samo malo prelomiti jezik). Jer, na današnji dan a i ubuduće, ko ne plati parking ili se nepropisno parkira, dođu neke čike da ga „opauče“.

Opširnije

Komentara: 1

Deca su život, sve ostalo su sitnice

29.07.2021.

Već smo apsolvirali da je školska godina uz relaksirane mere zbog povoljnije epidemiološke situacije, uspešno privedena kraju.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Srbija gori, a skupština skrnavi jezik!

24.07.2021.

Nije da Srbija gori od suše i previsoke temperature. Bar trenutno ne. Tropsku vrelinu najzad zamenile kiše. Ali, kakve kiše? Olujne, monsunske, reklo bi se. Obilne padavine izazvale poplave, odrone, klizišta. Grad veličine kokošjeg jajeta obrao voće i povrće, žitarice u brojnim naseljima, polomio prozore i crepove, polupao automobile. Nije kao u Nemačkoj na sreću, no ni ovo nije malo za Srbiju među šljivama.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Sedmica (7)

Marija Ilić 22.07.2021.

Iza sedam mora, sedam gora, sedam planina, sedam jezera, sedam reka i sedam dolina, sedam gradova i sedam sela, živela je jedna aždaja. Probudi se ona jednog jutra i pomisli:“ Auh čoveče...gde ja živim?!?“

Opširnije

Komentara: 0

"Kad se vo burča, zemlju baca na svoju glavu"

17.07.2021.

Čestitam Vam (s namerom veliko v), deco, znana i neznana, na uspešnom završetku školske godine i svim položenim ispitima.

Opširnije

Komentara: 0

<<<345678910>>>Ukupno: 743  Displaying: 51 - 60

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima