Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1172  Displaying: 1 - 10

У суботу у 14 часова блокада улица и у Алексинцу

У центар 03.12.2021.

Ако је судити по објавама појединца и више еколошких, студентских и опозиционих организација, али и политичких странака, Србија ће сутра стати на најмање два сата. Предлози два контроверзна закона неочекивано су успели да уједине традиционално подељене грађане који све масовније излазе на блокаде путева. Тако је за сутра најављена двосатна блокада саобраћаја у најмање 40 градова и општина у републици.

Опширније

Коментара: 0

Од следеће године финансијска подршка породицама са децом

Општина Алексинац 01.12.2021.

На последњој седници општинског већа одлучено је о финансијској подршци породици са децом на територији општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Алексинац општина у којој је већи број пензионера него запослених

Блиц 30.11.2021.

У више од 30 општина у Србији живи више пензионера него радника. Подаци Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, показују да су они који привређују малобројнији од оних који примају пензије и у Алексинцу.

Опширније

Коментара: 0

Ранђел Цветковић, из Белог Брега код Алексинца, негује један од најстаријих заната

Вечерње новости 28.11.2021.

Занат којим се Ранђел Цветковић (81) из околине Алексинца бави од своје 14 године осуђен је на одумирање, али баш због тога он не жели да га се одрекне све док има снаге.

Опширније

Коментара: 0

Удружење грађана "ЧИТАЛИЋИ" Алексинац је почело са радом

22.11.2021.

Удружење грађана "ЧИТАЛИЋИ" Алексинац је почело са радом. ЧИТАЛИЋИ имају поруку "Српски лако". Упис у радионице је кренуо и важи за основце и средњошколце.

Опширније

Коментара: 0

Једина Ромкиња са УЕФА тренерском лиценцом помаже деци у Алексинцу и на терену и у школи

Јужне вести 20.11.2021.

Од девојчице која је са дечацима играла фудбал испред зграде, преко омладинске репрезентације Србије, па све до једине Ромкиње са УЕФА Ц тренерском лиценцом Наташа Петровић успела је да разбије предрасуде. Поред тога, као предагошка асистенткиња у ОШ “Вук Караџић” у Житковцу помаже деци из ромске заједнице у образовању, за шта је добила и посебну Светосавску награду.

Опширније

Коментара: 0

Протести грађане у петак пред општином

Драган Весић 17.11.2021.

У петак 19. новембра у 14 и 30 сати, грађани улица Вука Караџић и Мајора Тепића одржаће миран протестни скуп испред зграде СО Алексинац и пред надлежне изнети неколико захтева.

Опширније

Коментара: 0

У плану реконструкција Дома за смештај одраслих лица "Кулина"

Јужне вести 16.11.2021.

Павиљони у Дому за смештај одраслих лица “Кулина” требало би да добију нову фасаду, кров, столарију и инсталације, пошто је јавну набавку за извођача радова расписала Канцеларија за управљање јавним улагањима. Вредност реконструкције процењена је на нешто више од 870 милиона динара, наводи се у тендерској документацији.

Опширније

Коментара: 0

ИТ подршка из села Врмџа

WDR / Јелена Ђукић Пејић 14.11.2021.

Док многа села у Србији одумиру, једно малено у близини Сокобање код Алексинца у потпуности се разликује од осталих, јер стално дочекује нове мештане. У селу Врмџа је у последњих неколико година купљено више од 40 кућа и имања. Баве се најразличитијим пословима, а добар интернет је једна од основних ствари која је привукла нове Врмџане.

Опширније

Коментара: 0

Грађани Алексинца моћи ће да конкуришу за субвенције за уградњу соларних панела

Јужне вести 06.11.2021.

Прилику да на својим кућама уграде соларне панеле како би смањили потрошњу електричне енергије и смањили рачуне за своја домаћинства имаће грађани 37 градова и општина у Србији, а међу њима и становници Алексинца и Сокобање. Држава и локалне самоуправе ту меру финансирају са укупно 195 милиона динара, од тога Министарство рударства и енергетике улаже 97,6 милиона.

Опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 1172  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима