Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог<<<34567>>>Total: 762  Displaying: 41 - 50

Ртањска идила

Текст и фото: Саша Гидра Марковић 06.01.2022.

Не знам да ли сте читали књигу "Калуђер који је продао ферари" - Робина Шарма. Симпатична прича о врхунском адвокату, кога сплет разних животних околности одводи у висине Хималаја где започиње његов нов, једноставан живот испуњен ведрином.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Алхемија на делу

31.12.2021.

Мада живимо у 21. веку многе неостварене идеје из прошлости, замисли, по многима чак сулуди покушаји данас изгледа да постају стварност. Оно што су разни квази научници, занесењаци, авантуристи, узалудно покушавали столећима да реализују и да улепшају најпре свој живот, а потом и живот својих мецена, људи који су финансирали такве подухвате, вековима касније постаје стварност. И то нигде другде до у Србији! Биће забележено у историји; први пут уопште, а остварено у Србији! Мало ли је?

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Снег у децембру

17.12.2021.

Пада први снег. Не да покрије брег, већ да успори развој Србије, раст БДП-еа, да успори градњу ауто-пута према Приштини, градњу метроа, националног стадиона... Да одбије потенцијалне стране инвеститоре да не улажу своје тешко стечене паре у развој наше Отаџбине. О Београду на води не треба узалуд трошити речи; овај први снег, у децембру, кад му време није, додатно ће претворити и остатак престонице у водену каљугу!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Нејединствена Србија

07.12.2021.

„Србија је оштро подељено друштво; на једној страни су лопови, на другој они које још нису похватали.“ Могуће да је ово помало претерана тврдња, чак и прилично неозбиљна, али суштина је у томе да је српско друштво и сам народ склон поделама, деобама, свађама. Тако је одвајкада.

Опширније

Коментара: 0

После силног писања, кукања, указивања и подвлачења коначно лепе вести са Брђанке

Саша Гидра Марковић 02.12.2021.

Ствари долазе на своје место, нове клупе, а поготово бројне канте (до скора су биле само две), коначно на месту где су биле прекопотребне. Љуљашке нове, прелепо, а "ТРСКА" доведена у ред.

Опширније

Коментара: 1

Колумна Марије Илић: Обећање лудом радовање

26.11.2021.

Постоји једна изрека у нашем народу која каже: “Тамо где ти пуно обећавају, малу торбу понеси.” Овде, где нам се стално нешто обећава, немојте носити никакву. Јер, глупо је да се вратите са празном торбом.

Опширније

Коментара: 1

Колумна Миодрага Тасића: На путу за Катар(зу)!

24.11.2021.

Десило се чудо. Србија се пласирала на светско првенство у фудбалу 2022. године у Катару. Победом у последњем колу против фаворизоване Португалије, европског шампиона у фудбалу и једне од најјачих ногометних велесила, и то још на гостујућем терену, у Португалији.

Опширније

Коментара: 0

Корона епизода бр. 19: Моја је песма лагана

Саша Гидра Марковић 21.11.2021.

Пријатељ приче "Теки 1". Причу обавезно читати уз музичку нумеру коју ћете наћи на овој страници.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Касица прасица

12.11.2021.

Читам, општински буџет стабилан. Разумем као: има се, може се. Питање је само да ли се и шта се и хоће/уме са средствима. Прво су балансирали па ће ребалансирати. Пресипање из шупљег у празно.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Председнички избори анте портас

11.11.2021.

Засад се не назире светлост у мраку. Ближи се крају година короне, а пандемија ће, по свему судећи, обележити и наредну. Али, 2022. је и година председничких избора у Србији. То може бити и добро јер код последњих избора у Србији, у време кампање, короне није било да би пандемија још јаче букнула кад су избори прошли. Чудно и глупо мада није, а видећемо касније и зашто.

Опширније

Коментара: 0

<<<34567>>>Total: 762  Displaying: 41 - 50

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима