Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог<<<12345678>>>Total: 758  Displaying: 31 - 40

Колумна Марије Илић: Тужни ток

04.03.2022.

Све тече… својим током. Ток је низ догађаја/промена стања који проистичу један из другог или се надовезују. Свако (не)делање има своју последицу. И тако узрочно-последично нижу се дешавања… Исто тако, све има свој крај.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Пелцер

27.02.2022.

‘Оће л’ бит’ тог рата? Питање је које неколико дана уназад запоседа сваког. Као да ће нам бити први пут. Али, овога пута можемо рат дочекати скромно, у кругу породице, јер неког посебног разлога за бригу немамо. Имамо грашак, пасуљ, пиринач и уље и нафтних деривата за недељу дана…

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Од избора два путића

24.02.2022.

Није грешка у наслову. Наиме, позната певачица народне музике, Лепа Лукић, прославила се својевремено песмом „Од извора два путића“. Песма је љубавна, а певачица је од те 1967. године проносила славу наше нације и отаџбине, па је у зрелим годинама почаствована и националном пензијом!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Конзументи бесмисла

16.02.2022.

"Душе згрчене над земљом, без ичега анђеоског у себи"

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Санкције, за и против!

05.02.2022.

Прилично незапажено је прошла вест да је Белорусија увела економске санкције Србији. У наредних шест месеци Белорусија неће увозити храну из Србије.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: И би референдум!

20.01.2022.

Референдум је био, а на референдуму 29% гласача! Мада, има и тврдњи, тешко доказивих, да је било много мање и од ове бројке. Један опозициони политичар, који је иначе разбио гласачку кутију у Београду, помиње цифру од само 17% гласача на недељном референдуму!

Опширније

Коментара: 0

Ртањска идила

Текст и фото: Саша Гидра Марковић 06.01.2022.

Не знам да ли сте читали књигу "Калуђер који је продао ферари" - Робина Шарма. Симпатична прича о врхунском адвокату, кога сплет разних животних околности одводи у висине Хималаја где започиње његов нов, једноставан живот испуњен ведрином.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Алхемија на делу

31.12.2021.

Мада живимо у 21. веку многе неостварене идеје из прошлости, замисли, по многима чак сулуди покушаји данас изгледа да постају стварност. Оно што су разни квази научници, занесењаци, авантуристи, узалудно покушавали столећима да реализују и да улепшају најпре свој живот, а потом и живот својих мецена, људи који су финансирали такве подухвате, вековима касније постаје стварност. И то нигде другде до у Србији! Биће забележено у историји; први пут уопште, а остварено у Србији! Мало ли је?

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Снег у децембру

17.12.2021.

Пада први снег. Не да покрије брег, већ да успори развој Србије, раст БДП-еа, да успори градњу ауто-пута према Приштини, градњу метроа, националног стадиона... Да одбије потенцијалне стране инвеститоре да не улажу своје тешко стечене паре у развој наше Отаџбине. О Београду на води не треба узалуд трошити речи; овај први снег, у децембру, кад му време није, додатно ће претворити и остатак престонице у водену каљугу!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Нејединствена Србија

07.12.2021.

„Србија је оштро подељено друштво; на једној страни су лопови, на другој они које још нису похватали.“ Могуће да је ово помало претерана тврдња, чак и прилично неозбиљна, али суштина је у томе да је српско друштво и сам народ склон поделама, деобама, свађама. Тако је одвајкада.

Опширније

Коментара: 0

<<<12345678>>>Total: 758  Displaying: 31 - 40

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима