Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Наука и техника

Достигнућа људског ума
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 89  Displaying: 1 - 10

Слабо интересовање нових средњошколаца за ИТ одељење

22.07.2019.

За разлику од Београда где су специјализована ИТ одељења у средњим школама попуњена до последњег места, неке школе у Србији нису успеле да попуне уписне квоте због врло слабог интересовања матураната, пишу Новости.

Опширније

Коментара: 0

Немања и Стефан освојили прво место на такмичењу "Програмер јуниор 2019"

15.05.2019.

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организовали су, тринаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор 2019". Ученици школе "Вожд Карађорђе" учествовали су са великим успехом.

Опширније

Коментара: 2

У ОШ "Љупче Николић" одржан четврти сајам образовања

01.05.2019.

Сајам образовања као део професионалне оријентације ученика, организован је четврти пут у Основној школи „Љупче Николић“ у Алексинцу. Ово је прилика да ученици завршних разреда упознају занимања која ове школске године могу бити њихов избор за наставак школовања.

Опширније

Коментара: 0

Како је обележен светски дан броја Пи у школи "Вожд Карађорђе"

18.03.2019.

Љубитељи математике 14. марта обележавају Дан броја Пи (π), а прослављање овог празника почело је на овај дан управо зато што је вредност тог популарног броја приближно 3,14.

Опширније

Коментара: 0

Биткоин између златне грознице и разочарања

01.11.2018.

Пре десет година објављен је научни чланак који је утемељио интернет-валуту биткоин. И док се пажња јавности углавном фокусира на велике осцилације курса, занемарује се колико је та технологија револуционарна.

Опширније

Коментара: 0

Прва награда за иновације

Часлав Васиљевић 30.10.2018.

Још једно признање ученицима и наставницима ОШ „Смех и суза“ из Алексинца. Прва награда за иновацију на конкурсу за основне и средње школе „Рука у тесту“ Француског института и Амбасаде Француске у Србији

Опширније

Коментара: 0

Глобализација и односи у екосистему, са тежиштем на енергетску одрживост и еколошку безбедност

Божа Марковић 03.09.2018.

Друштво српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" Житковац (Алексинац) за кратко време, био је Организатор Научно-стручног скупа на тему "ЕНЕРГЕТСКА (НЕ)ЕФИКАСНОСТ ДРЖАВА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА“. "Округлим столом у Житковцу (Алексинац) председавао је пуковник Милан Марковић, дипл. правник, аутор више научних радова и књига.

Опширније

Коментара: 1

Успешна информатичка година школе Вожд Карађорђе

20.06.2018.

ОШ Вожд Карађорђе из Алексинца привела је крају eTwinning пројекат, чија тема је била програмирање. Током школске 2017/2018. године ученици 5., 6. И 7. разреда су на редовној и додатној настави из информатике и рачунарства учествовали у разним активностима у склопу међународног пројекта Explore Scratch, у коме су учествовале 34 школе из Турске, Хрватске, Италије, Грчке, Португалије, Француске, Румуније, Литваније, Шпаније и Пољске.

Опширније

Коментара: 0

Округли сто о књизи Глобална Екологија

19.05.2018.

Друштво српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" Житковац било је домаћин округлог стола поводом издавања књиге "Глобална екологија" академика проф. др Радета Биочанина и проф. Мирка Тешића, из Градишке.

Опширније

Коментара: 0

Конференција о настави физике у средњим школама

11.03.2018.

У Алексинцу се одржава међународна конференција о настави физике у средњим школама.

Опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 89  Displaying: 1 - 10