Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 718  Displaying: 1 - 10

Колумна Миодрага Тасића: Нејединствена Србија

07.12.2021.

„Србија је оштро подељено друштво; на једној страни су лопови, на другој они које још нису похватали.“ Могуће да је ово помало претерана тврдња, чак и прилично неозбиљна, али суштина је у томе да је српско друштво и сам народ склон поделама, деобама, свађама. Тако је одвајкада.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Обећање лудом радовање

26.11.2021.

Постоји једна изрека у нашем народу која каже: “Тамо где ти пуно обећавају, малу торбу понеси.” Овде, где нам се стално нешто обећава, немојте носити никакву. Јер, глупо је да се вратите са празном торбом.

Опширније

Коментара: 1

Колумна Миодрага Тасића: На путу за Катар(зу)!

24.11.2021.

Десило се чудо. Србија се пласирала на светско првенство у фудбалу 2022. године у Катару. Победом у последњем колу против фаворизоване Португалије, европског шампиона у фудбалу и једне од најјачих ногометних велесила, и то још на гостујућем терену, у Португалији.

Опширније

Коментара: 0

Корона епизода бр. 19: Моја је песма лагана

Саша Гидра Марковић 21.11.2021.

Пријатељ приче "Теки 1". Причу обавезно читати уз музичку нумеру коју ћете наћи на овој страници.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Касица прасица

12.11.2021.

Читам, општински буџет стабилан. Разумем као: има се, може се. Питање је само да ли се и шта се и хоће/уме са средствима. Прво су балансирали па ће ребалансирати. Пресипање из шупљег у празно.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Председнички избори анте портас

11.11.2021.

Засад се не назире светлост у мраку. Ближи се крају година короне, а пандемија ће, по свему судећи, обележити и наредну. Али, 2022. је и година председничких избора у Србији. То може бити и добро јер код последњих избора у Србији, у време кампање, короне није било да би пандемија још јаче букнула кад су избори прошли. Чудно и глупо мада није, а видећемо касније и зашто.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Како Влада влада?

09.11.2021.

Опречна су мишљења о томе како и колико Влада Србије обавља свој посао. Иде се из крајности у крајност. По једнима, Влада постоји само на папиру. Председница Владе, као и министри, ни о чему не одлучују самостално. Они само спроводе туђе налоге. У овом случају, Председника Србије!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Страшни суд

05.11.2021.

Да је “правда спора, али достижна” свима је добро позната фраза. Да није увек баш тако, многи су се уверили на сопственом примеру. Једноставно би било када би све функционисало по закону. Али, зашто да буде једноставно, када може и компликовано?

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Лилит је била невина

03.11.2021.

Уопште не пишем на тему женско-мушких односа јер се у мору експерата на Фејсбуку за женску душу осећам инфериорно: ја сам, као и Фројд, за та комплексна питања лаик.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Пукла тиква

28.10.2021.

Пре неколико дана пишем са мојом особом (идентитет познат мени), кад ме у сред разговора пита: ”Шта пишеш следеће?” Мислим се, шта прво да пишем, не знам ни сама. Сваког дана, нажалост, наиђем на нову инспирацију. Не знам ни да ли има смисла више да било шта пишем, јер ме ионако разумеју само они којима је већ све јасно.

Опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 718  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима