Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумна Драгана Весића: Лилит је била невина

rss

03.11.2021.

Уопште не пишем на тему женско-мушких односа јер се у мору експерата на Фејсбуку за женску душу осећам инфериорно: ја сам, као и Фројд, за та комплексна питања лаик.

Колумна Драгана Весића: Лилит је била невина

Правим изузетак једино кад су Ева и Адам у питању јер су они засрали ствар и одговорни су за потоњи глобални хаос, не и процесуирани, јер су, због Евине лукавости и Адамове глупости, рај на земљи заменили за пакао на равној плочи, а није морало тако.

Наиме, библијско предање каже да је Адамова прва жена, коју је Бог створио од ребра Адамовог била Лилит. Али, током коитуса, народски секса, Лилит је хтела да буде одозго јер је напросто тако више уживала што је погрешно протумачено да жена није хтела да се потчини него да доминира, а хтела је равноправност (дакле била је изворна феминисткиња), па је без претпоставке невиности, доказа и суда прогнана из раја - какав трагичан неспоразум са несагледивим апокалиптичним последицама за будућност људске врсте!

Потом је Бог послао Адаму приглупу и лукаву Еву, као и Адам створена од праха земаљског (прва неофеминисткиња), која није правила питање због наводне потчињености (мисионарска поза), али је зато лукаво и доминантно убедила глупог Адама да загризе јабуку са јединог дрвета, од толико дрвећа у рају, са којег није смео. Глупи Адам је загризао и зато смо имали два светска рата, колеру, кугу, а сада корону, Фејсбук, Инстаграм и адаме и еве на друштвеним мрежама. Значи, Лилит је невина.


# Фејсбук Драган Весић инстаграм
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима