Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Total: 675  Displaying: 41 - 50

Колумна Миодрага Тасића: Баук протеста кружи Европом!

21.08.2020.

Када су господа другови Карл Маркс и Фридрих Енгелс давне 1848. године написали Манифест комунистичке партије, констатовали су да Европом кружи баук – баук комунизма. „Класици Марксизма“ су на тај начин упозорили свет на надолазећу катаклизму. Додуше, они су се радовали тој предстојећој пошасти и здушно су радили на томе да убрзају њен долазак.

Опширније

Коментара: 0

Како је Александар I опростио Хрватима 50.000 српске побијене нејачи и ратну одштету од 12 милијарди француских франака

Божа Марковић 12.08.2020.

Сматрамо да треба да се чује и друга страна приче везано за текст "Стварање мита о Благоју Јововићу" из пера адвоката Влатка Секуловића.

Опширније

Коментара: 1

Срби су погодно тле за стварање митова, најновији случај Благоја Јововића то потврђује

Влатко Секуловић 12.08.2020.

Случај извесног Благоја Јововића, који од анонимуса постаје "херој", те добија улицу у Београду, типичан је пример стварања митова од стране националиста.

Опширније

Коментара: 3

Изван "главног тока" и друштвених мрежа

Драган Весић 09.08.2020.

Варају се жене - нису сви мушкарци исти. Није им битан само физички изглед да би се заљубили: они траже нешто. Назовимо то унутрашњом грацијом, неком врстом харизме испољене на женствен начин.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Ћутање није увек злато!

14.07.2020.

Србија још увек побеђује корону. Додуше, нешто је више оболелих, поготову оних најтежих случајева, више је и умрлих него што је било у време полицијског часа, али борба је непрестана. И, победићемо, наравно. Ко претекне нека прича.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Избори кад им време није V

18.06.2020.

Време је да завршимо причу о изборима у невреме. Ускоро наступа предизборна тишина, а у недељу је дан Д за такмичаре на изборима. То јест, странке и коалиције које су се одважиле да учествују на изборима или ће постати пуковници, или покојници. Неки ће бити на коњу, други у прашини. Нестаће с политичке сцене. Надајмо се заувек!

Опширније

Коментара: 0

Неподношљива испразност нових медија

Драган Весић 16.06.2020.

"Ја нисам глупи Лајф коуч и не делим савете како да промените живот и постанете успешни и срећни за пет минута, јер то није могуће. Лајф коучинг је за дебиле. Ако вас ипак занима популарна психологија, заобиђите овај профил." Објава са Фејсбука.

Опширније

Коментара: 2

Колумна Миодрага Тасића: Избори кад им време није IV

15.06.2020.

Корона не јењава. Вирус хара Србијом и даље. Јавни скупови одобрени, али у исто време нема предизборних митинга. Можеш слободно на стадион, а не можеш уживо да чујеш и видиш омиљену политичку фигуру.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Избори кад им време није III

04.06.2020.

Корона полако одлази у историју. Макар што се медија тиче. Нема више ни ванредног стања, „струка“ се повукла с малих екрана, враћа се публика на стадионе. Засад максимално хиљаду људи на трибинама, али пре короне није их било ни толико. Све се поклопило с предизборним активностима. У сусрет изборима заказаним за 21. јун текуће године!

Опширније

Коментара: 0

Још један финансијски успех Србије

Бошко Мијатовић, Нин 25.05.2020.

Србија се ових дана задужила на светском финансијском тржишту за још две милијарде евра како би финансирала програм подршке привреди погођеној епидемијом.

Опширније

Коментара: 0

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Total: 675  Displaying: 41 - 50

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима