Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Ukupno: 675  Displaying: 41 - 50

Kolumna Miodraga Tasića: Bauk protesta kruži Evropom!

21.08.2020.

Kada su gospoda drugovi Karl Marks i Fridrih Engels davne 1848. godine napisali Manifest komunističke partije, konstatovali su da Evropom kruži bauk – bauk komunizma. „Klasici Marksizma“ su na taj način upozorili svet na nadolazeću kataklizmu. Doduše, oni su se radovali toj predstojećoj pošasti i zdušno su radili na tome da ubrzaju njen dolazak.

Opširnije

Komentara: 0

Kako je Aleksandar I oprostio Hrvatima 50.000 srpske pobijene nejači i ratnu odštetu od 12 milijardi francuskih franaka

Boža Marković 12.08.2020.

Smatramo da treba da se čuje i druga strana priče vezano za tekst "Stvaranje mita o Blagoju Jovoviću" iz pera advokata Vlatka Sekulovića.

Opširnije

Komentara: 1

Srbi su pogodno tle za stvaranje mitova, najnoviji slučaj Blagoja Jovovića to potvrđuje

Vlatko Sekulović 12.08.2020.

Slučaj izvesnog Blagoja Jovovića, koji od anonimusa postaje "heroj", te dobija ulicu u Beogradu, tipičan je primer stvaranja mitova od strane nacionalista.

Opširnije

Komentara: 3

Izvan "glavnog toka" i društvenih mreža

Dragan Vesić 09.08.2020.

Varaju se žene - nisu svi muškarci isti. Nije im bitan samo fizički izgled da bi se zaljubili: oni traže nešto. Nazovimo to unutrašnjom gracijom, nekom vrstom harizme ispoljene na ženstven način.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Ćutanje nije uvek zlato!

14.07.2020.

Srbija još uvek pobeđuje koronu. Doduše, nešto je više obolelih, pogotovu onih najtežih slučajeva, više je i umrlih nego što je bilo u vreme policijskog časa, ali borba je neprestana. I, pobedićemo, naravno. Ko pretekne neka priča.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Izbori kad im vreme nije V

18.06.2020.

Vreme je da završimo priču o izborima u nevreme. Uskoro nastupa predizborna tišina, a u nedelju je dan D za takmičare na izborima. To jest, stranke i koalicije koje su se odvažile da učestvuju na izborima ili će postati pukovnici, ili pokojnici. Neki će biti na konju, drugi u prašini. Nestaće s političke scene. Nadajmo se zauvek!

Opširnije

Komentara: 0

Nepodnošljiva ispraznost novih medija

Dragan Vesić 16.06.2020.

"Ja nisam glupi Lajf kouč i ne delim savete kako da promenite život i postanete uspešni i srećni za pet minuta, jer to nije moguće. Lajf koučing je za debile. Ako vas ipak zanima popularna psihologija, zaobiđite ovaj profil." Objava sa Fejsbuka.

Opširnije

Komentara: 2

Kolumna Miodraga Tasića: Izbori kad im vreme nije IV

15.06.2020.

Korona ne jenjava. Virus hara Srbijom i dalje. Javni skupovi odobreni, ali u isto vreme nema predizbornih mitinga. Možeš slobodno na stadion, a ne možeš uživo da čuješ i vidiš omiljenu političku figuru.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Izbori kad im vreme nije III

04.06.2020.

Korona polako odlazi u istoriju. Makar što se medija tiče. Nema više ni vanrednog stanja, „struka“ se povukla s malih ekrana, vraća se publika na stadione. Zasad maksimalno hiljadu ljudi na tribinama, ali pre korone nije ih bilo ni toliko. Sve se poklopilo s predizbornim aktivnostima. U susret izborima zakazanim za 21. jun tekuće godine!

Opširnije

Komentara: 0

Još jedan finansijski uspeh Srbije

Boško Mijatović, Nin 25.05.2020.

Srbija se ovih dana zadužila na svetskom finansijskom tržištu za još dve milijarde evra kako bi finansirala program podrške privredi pogođenoj epidemijom.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Ukupno: 675  Displaying: 41 - 50

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima