Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...12345>>>Ukupno: 1117  Displaying: 1 - 10

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE NAŠIH ARHEOLOGA Nizovi rovova, palisade i spaljene kuće: Kod Aleksinca pronađeni dokazi koji obaraju prethodne teorije o Vinčancima

blic.rs 17.06.2024.

Arheolozi su na lokalitetu kod Aleksinca našli dokaze koji obaraju prethodne teorije da su Vinčanci živeli mirno i bez sukoba.

Opširnije

Komentara: 0

Značajna donacija pozorištu

Opština Aleksinac 29.05.2024.

Direktorka "Pan teatra" iz Beograda i srpska filmska i pozorišna glumica Olivera Viktorović, inače član žirija ovogodišnjeg Pozorišnog festivala za decu, boravak u Aleksincu iskoristila je za obilazak sale u zgradi bivšeg Komiteta za koju je, uz pomoć Opštine Zvezdara i pozorišta "Pinokio" iz Beograda donirala stolice.         Ova donacija rezultat je dugogodišnje saradnje "Pan teatra", pozorišta "Pinokio", ovdašnjeg Centra za…

Opširnije

Komentara: 0

Obuka sa radionicom

21.03.2024.

Obuka sa radionicom u cilju jačanja ženskog preduzetnistva i održivog razvoja ruralnog seoskog i agro turizma Opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Potpisani ugovori o izvođenju radova

Opština Aleksinac 18.03.2024.

Nakon sprovedenih procedura javnih nabavki, lokalna samouprava zaključila je danas dva ugovora o izvođenju radova sa izvođačima, kao najpovoljnijim ponuđačima.

Opširnije

Komentara: 0

Rekonstrukcija ustanove za odmor i rekreaciju dece Lipovac

21.02.2024.

Danas u prostorijama Ustanove za odmor i rekreaciju dece Lipovac u Lipovcu zvanično je potpisan ugovor između izvođača radova Građevinskog preduzeća "Tončev gradnja" iz Surdulice i čelnika opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

"Poliklinika Natus" u Žitkovcu

26.01.2024.

Otvorena "Poliklinika Natus" U Žitkovcu na glavnom putu na ulazu u Žitkovac iz pravca Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinačko tužilaštvo - Nema odgovornosti rukovodećih za pogibiju u rudniku "Soko"

Agencije, JugMedia 23.01.2024.

Aleksinačko Osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv rukovodstva rudnika „Soko“ kod Sokobanje i bivšeg ministarstva rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, za smrt osmorice i povrede 18 rudara u nesreći koja se dogodila 1. aprila 2022. godine.

Opširnije

Komentara: 1

Aleksinački sveštenik prijavio pokušaj otmice deteta

Južne vesti 11.12.2023.

Lokalni sveštenik iz Aleksinca Hadži Ivan Milenović prijavio je pre dva dana pokušaj otmice, odnosno da je nepoznata osoba jurila njegovog 12-godišnjeg sina koji se vraćao iz Muzičke škole.

Opširnije

Komentara: 0

Renoviran deo Doma u Kulini i izgrađeni novi paviljoni

Južne vesti 02.11.2023.

Deo Doma za smeštaj odraslih u Kulini je renoviran, kažu da su izgrađeni i ženski i muški paviljon i da sledi renoviranje još jednog, zajedno sa kuhunjom i pekarom, a ukupna ulaganja u ovu ustanovu socijalne zaštite su veća od milijardu dinara. Otvaranju renoviranog Doma u Kulini prisustvovao je danas i ministar za socijalna pitanja Nikola Selaković koji je ocenio da je to "slika i prilika koliko Srbija napreduje".

Opširnije

Komentara: 0

Verifikovan sporazum o saradnji između Opštine Aleksinac i grada Nojabrsk

Opština Aleksinac 26.10.2023.

Opština Aleksinac, na svečanoj ceremoniji u sali Skupštine opštine, verifikovala je juče Sporazum o saradnji sa gradom Nojabrsk (Jamalo – Nenecki autonomni okrug Ruske Federacije).

Opširnije

Komentara: 2

12345>>>Ukupno: 1117  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima