DruštvoDruštvo
Pretraga
cirilica | latinica

Društvo

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 704  Prikazano: 1 - 10

Najavljena oštrija kontrola i visoke kazne zbog paljenja na otvorenom

13.10.2018

Zbog aktuelnih radova u polju i povećanog rizika od izbijanja požara, Uprava za vanredne situacije u Nišu najavljuje da će vršiti intezivnije kontrole, a da će oni koji se ne pridržavaju zakona biti sankcionisani. U saopštenju se podseća da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru. Takođe, zabranjeno je loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima.

opširnije

Komentara: 1

Otvoreno pismo nezadovoljnih radnika Doma zdravlja u Aleksincu

12.10.2018

Našoj redakciji stiglo je otvoreno pismo nezadovljnih radnika Doma zdravlja u Aleksincu. Kompletno pismo možete pročitati u linkovima ispod.

opširnije

Komentara: 19

Osvešten novi ikonostas u crkvi Presvete Bogorodice u Tešici

Tomislav Brzaković 26.09.2018

Niški vladika Arsenije, osveštano novi ikonostas u hramu Presvete Bogorodice. Sa aleksinačkim sveštenstvom, održao svečanu liturgiju, uz pratnju crkvenog hora hrama „Sveti Nikola“ iz Aleksinca. Najvišim crkvenim priznanjem, Naprsnim krstom, odlikovao protu Jovana i jereja Gorana Popovića iz Aleksinca. Darodavcima za pomoć u obnovi hrama, uručene arhijerjske gramate.

opširnije

Komentara: 0

Predstavnici tutinskog Doma posetili Dom Kulina

SANA – Enver Đondić 26.09.2018

U cilju jačanja saradnje i razmjene iskustava delegacija Doma za lica mentalno ometena u razvoju iz Tutina je posetila Dom za smještaj odraslih lica u Kulini

opširnije

Komentara: 0

Aleksinački učenici boravili u međunarodnom centru „Okean“ u Vladivostoku

25.09.2018

Đaci iz nekoliko osnovnih škola u okolini Aleksinca, iz Subotinca, Trnjanja , Loćike i Žitkovca, a koji izučavaju ruski jezik, boravili su tokom leta sa nastavnicama Marijom Zlatković i Ivanom Ilić u jednom od najvećih ruskih centara za decu “Okean” u Vladivostoku.

opširnije

Komentara: 0

Zbog Miloševića joj ne daju u Kanadu da vidi unuka: Slobodana sam videla samo na TV

Kurir 25.09.2018

Ljiljana Novaković ne može da poseti unuka u Kanadi, zato što je radila u vreme vladavine Miloševića, iako nikada nije imala bilo kakav kontakt sa njim.

opširnije

Komentara: 0

Aleksinačko zdravstvo kroz tri veka

Boža Marković 22.09.2018

Aleksinačko zdravstvo započelo je svoje opstajanje 1838. godine, ali traje i danas sa perspektivom koja nema kraja. Baš zato što se pokušalo da sve o zdravstvu Aleksinca i još tri sreza, moravskog, banjskog i ražanjskog, bude sačuvano od zaborava štampanim sećanjem u knjizi Zdravstvo u Aleksincu i okolini 1836-2018. profesora Zorana Stojanovića, dr Slobodana Petrovića, Milana Petrovića, profesora i Siniše Golubovića.

opširnije

Komentara: 0

Romsku decu u Aleksincu preko interaktivnog bukvara motivišu da uče

Južne vesti 21.09.2018

Deca romske nacionalnosti najčešće napuštaju školovanje, te su zbog toga u 4 osnovne škole u Aleksincu prošle godine počeli da koriste interaktivne bukvare, kako bi zainteresovali mališane da uče. Pedagoška asistentkinja Nataša Petrović, koja je prošla obuku i radi sa romskom decom, kaže da oni na drugačiji i interesantniji način uče slova, te da je to motivacija za njih da dolaze na časove.

opširnije

Komentara: 2

Građani zabrinuti i uplašeni, Aleksinac službeno "bezbedan"

20.09.2018

Teror huligana, napadi nožem, pretnje – učestali su poslednjih dana u Aleksincu.

opširnije

Komentara: 2

Završene kvalifikacije za OSIS 2018. u aleksinačkoj opštini

Tomislav Brzaković 13.09.2018

Olimpijske seoske igre Srbije „OSIS“, održaće se 15.09.2018. u Koceljevu kod Valjeva. Aleksinačku opštinu zastupaće deset mesnih zajednica u isto toliko olimpijskih disciplina.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 704  Prikazano: 1 - 10