DruštvoDruštvo
Pretraga
cirilica | latinica

Društvo

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 691  Prikazano: 1 - 10

Stari zanati: Poslednji ćurčija u Aleksincu

Niške vesti 12.08.2018

Miroslav Vojinović je ćurčija, majstor i vlasnik ćurčijske radnje “Tina 95”u Aleksincu. Radnja je osnovana 15. juna 1952. godine, a osnovao je njegov otac. Tada je bilo 13 ćurčijskih radnji u gradu, danas, 65 godina kasnije, Miroslav je jedini ćurčija. Kožuhe koje proizvodi pokazao je na manifestaciji “Zlatne ruke” u Sokobanji.

opširnije

Komentara: 0

Marko je pretrčao 1.000 kilometara i sakupio 60.000 evra za lečenje devojčice iz Aleksinca

Blic 09.08.2018

Fitnes ekspert i motivacioni govornik Marko Nikolić (31) iz Vranja za 20 dana uspeo je da pretrči oko 1.000 kilometara od Niša do Atine kako bi animirao javnost da se sakupi novac za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca koja boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH).

opširnije

Komentara: 2

Održan okrugli sto na temu „Mojsinjske planine“

Boža Marković 09.08.2018

Dana 01.08.2018. godine u Žitkovcu održan je Okrugli sto na temu „Mojsinjske planine“. Okrugli sto je organizovalo Udruženje građana „Pukovnik Rajevski“ u Žitkovcu, kod Aleksinca . Na skupu su govorili eminentni naučnici-stručnjaci, pre svega sa aspekta duhovno-ekoloških vrednosti ovog planinsko-brdovitog masiva, a na Skupu je predsedavao Akademik prof. dr Rade Biočanin naučni savetnik Evropskog defendološkog centra, inače Redovni univerzitetski profesor i član naučnog komiteta Ruske…

opširnije

Komentara: 0

Gaga lovočuvar vodi najtežu bitku u životu

Dušan Ostojić 05.08.2018

Dragan Stojanović u mladosti poznat kao Gaga golman, a danas dugogodišnji lovočuvar, ima ozbiljne zdravstvene probleme. Problemi su krenuli pojavom konstantnih i dugotrajnih bolova u predelu trbuha.

opširnije

Komentara: 1

Deseta smotra Saveza izviđača Srbije

Dušan Ostojić 04.08.2018

Na Adi Ciganliji u periodu od 27.7. do 5.8. održava se Deseta smotra Saveza izviđača Srbije. Smotra ima internacionalni karakter jer su osim izviđača iz Srbije na smotri i izviđači iz raznih krajeva sveta. Od Izraela, Omana, Švajcarske, Francuske i drugih zemalja.

opširnije

Komentara: 0

Obnovljeno porodilište u Aleksincu: Devojčice vode 2:1

03.08.2018

U nedavno obnovljenom aleksinačkom porodilištu, u zgradi Opšte bolnice, počele da se rađaju prve bebe.

opširnije

Komentara: 0

U Lužanu, naselju aleksinačke Opštine, održan sabor Sv.Arhanđela Gavrila

Tomislav Brzaković 30.07.2018

Svečanu liurgiju služili prota Jovam Živanović starešina tešičke Parohije i jerej Goran Popović iz Aleksinca. Ovogodišnji kolačar Dejan Milijić, predao je kolačarstvo za narednu godinu Zoranu Đorđeviću iz Lužana. Svečana liturgija je održana u hramu Sv. Arhanđela Gavrila, koji je dobio novo ruho i unutra i spolja. Zasluge za sve što je urađeno, pripadaju Crkvenom odboru.

opširnije

Komentara: 0

Nedaleko od centra grada - deponija

O2 29.07.2018

Deponije - ružna slika Srbije. Jedna takva je u aleksinačkom naselju Vase Nikolića, nedaleko od centra grada.

opširnije

Komentara: 0

Studenti dali rešenje za uređenje parka “Brđanka” u Aleksincu

Južne Vesti 25.07.2018

Na konkursu za idejno rešenje parternog uređenja parka “Brđanka”, koji je raspisala Opština Aleksinac, pobedio je petočlani tim studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Njihovi predlozi biće iskorišćeni, kažu u Opštini, a park će se sređivati u narednim godinama.

opširnije

Komentara: 0

I Leksington bend se pridružuje humanitarnoj akciji

Dušan Ostojić 24.07.2018

Zahvaljujući radnicima aleksinačke fabrike Gramer u akciji za pomoć maloj Teodori uključio se i Leksington bend. Troje radnika Gramera su poslali pismo ljudima iz Lekington benda, sve im detaljno objasnili i na dan koncerta Leksington benda u Aleksincu akciji će moći da se priključe i svi građani. Celu akciju je podržala i Kancelarija za mlade opštine Aleksinac. Inicijatori akcije su želeli da ostanu anonimni.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 691  Prikazano: 1 - 10