Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 638  Displaying: 1 - 10

Kolumna Miodraga Tasića: Olako potrošene pare!

Aleksinac.net 25.09.2020.

Srbija po svim realnim parametrima nije bogata zemlja, ali zato troši kao da je članica OPEK-a. To jest, kao da je prebogata izvorima nafte i gasa, pa može da rasipa koliko joj se prohte. Da uporedimo samo broj službenih automobila u Srbiji s onima u Švedskoj, Danskoj ili Holandiji. Kod nas svaka šuša, ako je na državnim jaslima, ima službeno vozilo, vozača, sekretaricu, neretko i telohranitelja (telobranitelja), nisam siguran šta je pravilno, mada ono prvo često pogađa suštinu!

Opširnije

Komentara: 0

Demistifikacija neofeminizma - Gde muž okom, žena skokom

Dragan Vesić 23.09.2020.

Kad vidim na Fejsbuk statusima površne neofeminističke budalaštine - Jel još važi ono: "Gde muž okom, žena skokom", meni se zgadi život, baš kao kad čujem mas'an vic. Taj prostački izanđali humor nema veze s feminizmom, ali ima sa dominacijom.

Opširnije

Komentara: 0

Zdravstveni sistem nekom majka, nekom maćeha

Aleksinac 28.08.2020.

Tragična iskustva tviterašice sa zdravstvenim sistemom u Srbiji, uključujući i ponašanje osoblja aleksinačke bolnice.

Opširnije

Komentara: 6

Kolumna Miodraga Tasića: Bauk protesta kruži Evropom!

21.08.2020.

Kada su gospoda drugovi Karl Marks i Fridrih Engels davne 1848. godine napisali Manifest komunističke partije, konstatovali su da Evropom kruži bauk – bauk komunizma. „Klasici Marksizma“ su na taj način upozorili svet na nadolazeću kataklizmu. Doduše, oni su se radovali toj predstojećoj pošasti i zdušno su radili na tome da ubrzaju njen dolazak.

Opširnije

Komentara: 0

Kako je Aleksandar I oprostio Hrvatima 50.000 srpske pobijene nejači i ratnu odštetu od 12 milijardi francuskih franaka

Boža Marković 12.08.2020.

Smatramo da treba da se čuje i druga strana priče vezano za tekst "Stvaranje mita o Blagoju Jovoviću" iz pera advokata Vlatka Sekulovića.

Opširnije

Komentara: 1

Srbi su pogodno tle za stvaranje mitova, najnoviji slučaj Blagoja Jovovića to potvrđuje

Vlatko Sekulović 12.08.2020.

Slučaj izvesnog Blagoja Jovovića, koji od anonimusa postaje "heroj", te dobija ulicu u Beogradu, tipičan je primer stvaranja mitova od strane nacionalista.

Opširnije

Komentara: 3

Izvan "glavnog toka" i društvenih mreža

Dragan Vesić 09.08.2020.

Varaju se žene - nisu svi muškarci isti. Nije im bitan samo fizički izgled da bi se zaljubili: oni traže nešto. Nazovimo to unutrašnjom gracijom, nekom vrstom harizme ispoljene na ženstven način.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Ćutanje nije uvek zlato!

14.07.2020.

Srbija još uvek pobeđuje koronu. Doduše, nešto je više obolelih, pogotovu onih najtežih slučajeva, više je i umrlih nego što je bilo u vreme policijskog časa, ali borba je neprestana. I, pobedićemo, naravno. Ko pretekne neka priča.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Izbori kad im vreme nije V

18.06.2020.

Vreme je da završimo priču o izborima u nevreme. Uskoro nastupa predizborna tišina, a u nedelju je dan D za takmičare na izborima. To jest, stranke i koalicije koje su se odvažile da učestvuju na izborima ili će postati pukovnici, ili pokojnici. Neki će biti na konju, drugi u prašini. Nestaće s političke scene. Nadajmo se zauvek!

Opširnije

Komentara: 0

Nepodnošljiva ispraznost novih medija

Dragan Vesić 16.06.2020.

"Ja nisam glupi Lajf kouč i ne delim savete kako da promenite život i postanete uspešni i srećni za pet minuta, jer to nije moguće. Lajf koučing je za debile. Ako vas ipak zanima popularna psihologija, zaobiđite ovaj profil." Objava sa Fejsbuka.

Opširnije

Komentara: 2

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 638  Displaying: 1 - 10

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}