Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 7562  Displaying: 1 - 10

Kolumna Dragana Vesića: Mićun i bojkot

26.01.2020.

Bojkot izbora jeste legitimno demokratsko sredstvo opozicije tamo gde postoji autokratija. Postavlja se pitanje strategije: šta posle? Da bi bojkot imao smisla potrebne su tri stvari, a prva je najvažnija: vaninstutucionalni pritisak koji podrazumeva veliku mobilizaciju građana i svakodnevne masovne proteste oko jednog cilja i ujedinjenu opoziciju da taj cilj artikuliše: institucionalna borba za nove fer izbore i podrška međunarodne zajednice da do njih dođe. Poslednje dve otpadaju, jer će…

Opširnije

Komentara: 0

Superliga sve bliža Aleksincu

mozzartsport.com 25.01.2020.

Ušao je Napredak ove sezone u Košarkašku ligu Srbije, ali očigledno ne namerava da se na tome i zaustavi. Aleksinac čitave godine sanja nastupe u Superligi, a oni su nakon ove večeri na samo par koraka od ostvarenja tog cilja. Metalac iz Valjeva večeras jednostavno nije mogao da pruži nešto jači otpor evidentno kvalitetnijem domaćinu, koji je tako došao do devete pobede u sezoni - 83:54.

Opširnije

Komentara: 0

Tribina o zaštiti čovečije sredine sa osvrtom na selo

Tekst i foto: Boža Marković 25.01.2020.

U okviru saradnje Evropskog defendološkog centra i aleksinačkih i kruševačkih udruženja u oblasti kulture i sporta u četvrtak, 23. januara 2020. godine, u osmogodišnjoj školi „Stanislav Binički“ u Jasiki, mestu u kome je rođen ovaj znameniti Srbin i širem rejonu Petlovca, kod Kruševca, održana je tribina o ekologiji, pod nazivom „Duhovno-ekološke vrednosti u zajednici i uloga mladih u sveopštim naporima opstaka u ruralnim-seoskim područjima“.

Opširnije

Komentara: 0

Radoslav Milenković ponovo u Aleksincu

24.01.2020.

Naš proslavljeni glumac Radoslav Milenković, i rado viđen gost u Aleksincu, ponovo će nas posetiti sa predstavom „Sirena i Viktorija” koju je režirao i glumi jednu od uloga.

Opširnije

Komentara: 0

Raspust za Dž: DJ radionica

23.01.2020.

U Centru za kuturu i umetnost Aleksinac kreće prva generacija polaznika DJ škole u kojoj predaje producent i DJ Ivica Ljubić a.k.a. Betomeng. Jedan je od najpopularnijih didžejeva u Jugoistočnoj Srbiji sa dugogodišnjim iskustvom.

Opširnije

Komentara: 0

Časlavu drugovi organizovali proslavu 18. rođendana i poručuju - On nas nosi u srcu, kao i mi njega

Večernje novosti 23.01.2020.

Časlav Petrović iz Aleksinca zakoračio je sigurnim koracima u svet punoletnih uz pomoć školskih drugova, razredne Maje Petrović i "mame hraniteljice" Marije Stefanović.

Opširnije

Komentara: 0

Koncert grupe Osvajači u Aleksincu

23.01.2020.

U petak 14. februara u velikoj sali Doma kulture održaće se koncert grupe Osvajači.

Opširnije

Komentara: 0

Napredak želi protiv Metalca da se iskupi za poraz u Novom Sadu

Južne vesti 23.01.2020.

Priliku da se iskupe za prošlonedeljni poraz od poslednjeplasirane Vojvodine u Novom Sadu, košarkaši Napretka iz Aleksinca imaće na svom terenu pošto u petak, 24. januara dočekuju Metalac iz Valjeva, trenutno 12. ekipu na tabeli Košarkaške lige Srbije. U taboru domaćina kažu da su spremni za sedmi trijumf pred svojim navijačima.

Opširnije

Komentara: 0

Fenomeni i trendovi u Srbiji: Profesija muzički PR menadžer Saša Gidra Marković

22.01.2020.

Tekst je originalno objavljen na portalu Musicpocket.org

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Novi moral - Kraj na početku

22.01.2020.

Novi moral nema veze sa Ničeovim prevrednovanjem dobra i zla. To nije ni tradicionalni hrišćanski moral slabih, ni imoralizam jakih s one strane dobra i zla; u novom moralu uloge su opako zamenjene: zlo je dobro, a dobro je zlo, izopačeno je normalno, normalno nije normalno, egoizam to jest samoživost je vrlina.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 7562  Displaying: 1 - 10