Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 643  Displaying: 61 - 70

Novi dokazi o plagiranom doktoratu Siniše malog

Raša Karapandža 24.05.2019.

Namerno nisam objavio sve dokaze o plagijatima koje sam pronašao u tezi Siniše Malog. Poučen tretmanom ranijih optužbi za plagijate srpskih političara, odlučio sam da dosta materijala sačuvam za kasnije kako bih mogao da dokažem da te komisije ne rade svoj posao

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: "Stvorio sam ga da bude duhovan u telu, a on postade telesan i u duhu"

Dragan Vesić 20.05.2019.

"Stvorio sam ga da bude duhovan u telu, a on postade telesan i u duhu" - Bossuet (mora da je mislio na korisnike socijalnih mreža, prim. aut.)

Opširnije

Komentara: 6

Dragan Vesić: Nag Hamadi i Brđanka

Dragan Vesić 12.05.2019.

Malo toga je u poslednje vreme uzburkalo aleksinačku javnost na društvenim mrežama (na Fejsbuku) kao seča stabala u glavnoj ulici. Mnogo toga je nejasno u ovom zelenom ekološkom zamešateljstvu: ima li ili nema projektne dokumentacije, ko je nadležan, ko je raspisao tender, ko su izvođači i podizvođači, ko je ovlastio javna preduzeća da seku drvored u pešačkoj zoni?

Opširnije

Komentara: 11

Miodrag Tasić: Burekbranitelji!

Miodrag Tasić 08.05.2019.

Mirno srpsko more, figurativno rečeno, ustalasao je izvesni pekar iz Borče. Čovek je brat vlasnika pekare, obojica Albanci, što je ovde izuzetno važno, i baš taj nestašni brat slikao se za društvene mreže sa simbolom dvoglavog orla. To je simbol velike Albanije. Mnogi Srbi su taj gest shvatili kao provokaciju.

Opširnije

Komentara: 1

Srbija u pelenama

Dragan Vesić 05.05.2019.

Po mnogo čemu, otkad je Srbije i Srba, ovo je bila - doomanovićevski rečeno, zemlja čuda, kamijevsi pak zemlja apsurda. U novijoj istoriji, od 1990. naovamo, kada je o ideološkoj transformaciji reč, dok su zemlje istočnog bloka več promenile sistem, iz komunističkog u kapitalistički, u najširem značenju tog pojma, Srbija je to činila najsporije: nama je demokratija u pelenama bezmalo 30 godina pa možete misliti koliko je trajala trudnoća (decenijama). Sad, zamislite bebu-sistem od skoro 30…

Opširnije

Komentara: 0

Obični i neobični ljudi

Dragan Vesić 01.05.2019.

Raskoljnjikov ih je tako delio. Na FB se poznajemo, za prijatelje uglavnom biramo srodne duše, ali i ljude od kojih se razlikujemo jer nam je bitna njihova dobrota. Ne moramo svi biti isti - svet bi bio užasno dosadno mesto ako su svi isti: obučeni npr u ista odela kao u Orvelovom romanu 1984. uz to misle isto u jednom totalitarnom društvu, a naše ima dodirnih tačaka sa totalitarizmom, unisonim mišljenjem, gde je sve što je drugačcije izdajničko i neprijateljsko.

Opširnije

Komentara: 0

Kako se biraju delegati Skupština Saveza penzionera Aleksinac

12.04.2019.

U subotu 6. aprila održana je delegatska Skupština saveza udruženja Aleksinac. Čudne li simbolike? Pre 78 godina na taj dan srušena je Jugoslavija, a sada se urušava penzionersko udružćenje. Razlika je jedino u tome što su Jugoslaviju rušili spolja a udruženje iznutra.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Gladovanje kad mu vreme nije!

Miodrag Tasić 12.04.2019.

Srbija je zemlja čuda. Više puta ponovljeno. Sada i dokazano. Pre neki dan saznasmo da Vojska Srbije neće dozvoliti državni udar u Srbiji. A danas, ministar vojni, drugi čovek Beograda (da li drugi?) i jedan od omiljenijih poslanika najavljuju štrajk glađu.

Opširnije

Komentara: 1

"Između bola i ništavila odabrao sam bol", Divlje palme, Fokner

Dragan Vesić 05.04.2019.

Tako to u životu obično biva - i kada nam najteže ide, kada nam se čini da su svi brodovi za nas potonuli, a pacovi odavno pobegli, posada naravno udavila, kada ne postoji zid na koji bismo se oslonili, mi biramo bol jer se plašimo mraka.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Mućke

Miodrag Tasić 03.04.2019.

Nekim čudnim slučajem na jednoj ovdašnjoj televiziji s nacionalnom frekvencijom upravo se reprizira čuvena engleska serija „Mućke“.

Opširnije

Komentara: 1

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 643  Displaying: 61 - 70

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}