Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog<<<56789>>>Ukupno: 762  Displaying: 61 - 70

Kolumna Marije Ilić: Đavo je odneo šalu

16.09.2021.

U početku nam je baš bilo zabavno. Mnogo smo se smejali njihovoj gluposti, nebuloze koristili kao pošalice, pravili šale na njihov račun... Svaki njihov „javni nastup“ bio je protkan (nenamerno) humorističkim sadržajem, pa je mnogima suština promakla. Oni ne znaju drugačije!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Hleba i igara II

15.09.2021.

Kako vreme leti! Nije prošlo ni mesec dana od nastanka članka s istim naslovom, samo prvi deo, u kome autor teksta, moja malenkost, tvrdi da u zemlji Srbiji ima dva osnovna razloga za zadovoljstvo i sreću naroda; hleba i igara. Kao hleb je jeftin i većini Srba dostupan, a igre, ovakve ili onakve, sveprisutne i dovoljne da uvesele puk. Međutim?

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Dijagnoza

10.09.2021.

Konstantno ste iscrpljeni? Svaki dan vam je loš? Osećate gubitak energije na poslu ili tokom privatnih obaveza? Dnevne obaveze vas smaraju pa ih odlažete ili izbegavate? Osećate se kao da, šta god uradili nema smisla i ne doprinosi bilo čemu? Imate želju da se izolujete od svih? Nevoljno idete na posao i jedva čekate da sa istog izađete, po mogućstvu i ranije?

Opširnije

Komentara: 0

Gornji Adrovac – neiskorišćena šansa Srbije

Miodrag Tasić 08.09.2021.

Gornji Adrovac je samo jedno selo u nestajanju u Srbiji. Možda pedesetak, mahom starijih žitelja, još uvek živi u ovom malenom aleksinačkom selu. Godinama unazad zatvorena je seoska škola. Nijedno dete nije rođeno u Adrovcu!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Ne pomaže voda majko...

01.09.2021.

Svaki prvi septembar u meni budi sećanje kako me je majka, uparađenu, ispraćala u školu, prolivajući za mnom vodu, poput blagoslova. Moja deca ostala su uskraćena za taj ritual, jer sam ja 1. septembra uvek raširenih ruku i sa osmehom na licu, dočekivala decu koju su njihove majke ispraćale meni u naručje. Za one koji nisu u toku pa ih stalno nešto prozivaju u negativnom kontekstu: i prosvetni radnici, verujte, imaju svoju rođenu decu. Decu, koji mnogi, poput mene, nisu mogli da isprate…

Opširnije

Komentara: 2

Kolumna Marije Ilić: Prekid filma

26.08.2021.

Ode i Lane. Zaista verujem da ljudi odlaze na neko bolje mesto. Naravno, oni koji ga za života zasluže.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Dragana Vesića: Slučaj Gramer

26.08.2021.

Nije SNS doveo Gramer u Aleksinac nego "eksperti" iz G17 plus kao deo koalicije DOS. Neoliberalalnu ideologiju je sprovodio DOS, a Vučić nastavio. Otpuštanja u Grameru su ovde tema broj jedan i toga neće biti samo u Geosu, Grameru...

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Semafor

22.08.2021.

Oglasilo se Ministarstvo prosvete pred sam početak školske godine. Kažu, počeće školska godina, da se ne sekiramo. Škole će raditi po principu semafora. Nadam se ne kao naši semafori u gradu koji čas rade, čas ne rade.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Marije Ilić: X ili Y

15.08.2021.

Šta se dočeka?! Malo nam je svih nevolja koje su zadesile naš grad i svih sabranih (ne)dela onih koji ga vode, samo su nam falili migranti!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Hleba i igara

14.08.2021.

Još je rimski pesnik Juvenal početkom 2. veka zapazio da se država trudi da ljudima skrene pažnju od suštinskih pitanja, a da bi zadovoljila mase delila je besplatan hleb i organizovala borbe gladijatora. Tako je narod bivao usrećen i nije se bavio politikom i suštinskim stvarima po samo, tada već, Rimsko carstvo.

Opširnije

Komentara: 0

<<<56789>>>Ukupno: 762  Displaying: 61 - 70

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima