Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Веће учешће грађана у планирању капиталних инвестиција

rss

20.03.2015. избор: Фејсбук страница општине

Данас су одржане седнице Општинског већа и Скупштине општине Алексинац.
Усвојена Одлука о приступању изради Плана капиталних инвестиција, у коме би требало да буде знатно учешће грађана

Веће учешће грађана у планирању капиталних инвестиција

На 59. седници Општинског већа општине Алексинац усвојене су одлуке о приступању изради плана капиталних инвестиција за период 2016-2019. и о образовању Савета за здравље општине Алексинац.

План капиталних инвестиција представља јавни, стратешки документ којим се одређују главне смернице инвестиционог развоја Општине у следеће три године, и чија је једна од најважнијих функција обезбеђивање усаглашености стратегије развоја Општине са годишњим програмским буџетом. Методологија израде овог плана подразумева укључивање шире пословне заједнице и грађана у процес одређивања приоритета развоја Општине.

Одлуком о образовању Савета за здравље предвиђено је да ово тело буде једно од радних тела Скупштине општине, чиме се његова надлежност знатно проширује у областима праћења рада локалних здравствених установа, као и потреба грађана о начину, врсти и квалитету пружања здравствене заштите.

На 29. седници Скупштине општине Алексинац одржаној касније истог дана, између осталог, усвојени су Локални акциони план запошљавања за 2015. годину и Локални акциони план за младе за период 2015-2019. године.

Највећа дебата водила се око усвајања пакета мера које се тичу будућег регионалног система управљања отпадом, који има за циљ успостављање одрживог система управљања отпадом на нивоу нишког региона, кроз сагледавање свих опција третмана отпада у циљу смањења загађења животне средине и деградације простора. Када систем почне да функционише, сав мешани комунални отпад са територија општина Нишавског региона и Сокобање биће одвожен на заједничку санитарну депонију „Келеш“ у општини Дољевац, где ће отпад бити даље третиран у складу са строгим еколошким стандардима Европске Уније.

 


# здравство општина депонија Келеш скупштина запошљавање општинско веће ђубре капиталне инвестиције Савет за здравље
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима