Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Култура
12345678>>>Total: 659  Displaying: 1 - 10

ФЛЕKЕ – Стубови од прашине и ветра

Часлав Васиљевић 26.11.2022.

Претпоследње такмичарске вечери на Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу представило се Kраљевачко позориште представом „Флеке“, аутора Тијане Грумић (текст) и Југа Ђорђевића (режија), која се с правом може назвати поемом о одрастању.

Опширније

Коментара: 0

ДЕЧKО ИЗ ПОСЛЕДЊЕ KЛУПЕ – Мирис средње класе

Часлав Васиљевић 25.11.2022.

Драма „Дечко из последње клупе“ савременог шпанског писца Хуана Мајорге, у режији Тијане Васић и извођењу ансамбла Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина, приказана је треће вечери на Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу

Опширније

Коментара: 0

ПОСЛЕДЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ – Материца као фабрика

Часлав Васиљевић 24.11.2022.

Друге фестивалске вечери ПИП-а приказана је представа „Последње девојчице“ суботичког позоришта „Деже Костолањи“, коју је написала Маја Пелевић а режирао Кокан Младеновић.

Опширније

Коментара: 0

ОВА ЋЕ БИТИ ИСТА – Фарса или одраз стварности?

Часлав Васиљевић 23.11.2022.

Представом Атељеа 212 из Београда „Ова ће бити иста“, ауторке Сташе Бајац, у режији Ивана Вуковића и изведби глумаца Уроша Јаковљевића, Дејана Дедића и Ивана Михаиловића, почео је у Алексинцу десети Фестивал првоизведених представа.

Опширније

Коментара: 0

Сећање на Тому Здравковића

Никола Митић 20.11.2022.

У програму манифестације сећање на Тому Здравковића учесници ове манифестације били су Љубица Величковић (виолина), Александар Ристић (клавир), Данка Вељковић (виолина), Оливера Бацић, Група Калем, Оркестар Срђана и Кристијана Азировића, а домаћин вечери био је глумац Александар Михаиловић. На крају самог програма уследила је додела специјалне награде где је Гордани Живановић (директорка Центра за културу и уметнист у пензији) додељена плакета ове манифестације за допринос у реализацији…

Опширније

Коментара: 0

Хор Шуматовац учествовао на хорском фестивалу у Пожаревцу

Слађана Марковић 27.10.2022.

Алексиначки мешовити хор Шуматовац био је учесник 5. по реду фестивала духовне и световне музике у Пожаревцу, у организацији Цркве Свете Петке и Црквене општине Пожаревац.

Опширније

Коментара: 0

Свечана академија Тихомира Р. Ђорђевића

Никола Митић 19.10.2022.

Данас у великој сали Центра за културу и уметност у Алексинцу одржана је свечана академија доделе Награде "Тихомир Р. Ђорђевић" и признање "Чувар завичаја"

Опширније

Коментара: 0

Шуматовац одушевио Хочевара

Слађана Марковић 25.09.2022.

У уторак, 13. септембра, са почетком у 19 часова, Алексиначки мешовити хор Шуматовац је одржао концерт у Католичкој цркви Узвишење Светог крижа, у Нишу, уочи истоименог празника, који слави ова црква.

Опширније

Коментара: 0

Шуматовац на путу духовности

Слађана Марковић 22.09.2022.

Aлексиначки мешовити хор Шуматовац имао је част да затвори овогодишње духовне хорске свечаности САЗВУЧЈА, 17.9.2022. у Раковици, као стални гост и учесник фестивала од његовог оснивања

Опширније

Коментара: 0

Изложба коју треба посетити

Никола Митић 17.09.2022.

У Арт галерији синоћ је свечано отворен први салон фотографија "Алексинац 2022" Фотографије мајстора многе посетиоце је оставила без речи јер је и сама тема дирнута а то је "ЉУБАВ", из сваке фотографије зрачи љубав као што је и сама тема ове изложбе.

Опширније

Коментара: 0

12345678>>>Total: 659  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима