КултураКултура
Претрага
cirilica | latinica

Култура

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 378  Приказано: 1 - 10

Музички албум Милана Петковића „Потврда о животу“ добио ласкаву оцену загребачке музичке критике

09.11.2018.

Музички албум Милана Петковића „Потврда о животу“ добио ласкаву оцену загребачке музичке критике, оцењен је највишом оценом десет (10)

опширније

Коментара: 0

Академик Марковић честитао Вучићу одбојкашко злато

Божа Марковић 24.10.2018.

У духу спортског, песничког стваралашта, професор Драгиша Марковић, из Житковца, код Алексинца, реаговао је муњевито и срочио песму посвећену златним одбојкашицама.

опширније

Коментара: 14

Театар 91 успешан на позоришном фестивалу у Новом Бечеју

22.10.2018.

У суботу, 20. октобра, завршен је овогодишњи фестивал комедије “Јован Кнежевић Цаца” у Новом Бечеју.

опширније

Коментара: 1

Биг бенд РТС-а отвара „Наисус џез фест“ у Алексинцу

10.10.2018.

На предфестивалској вечери тринаестог Интернационалног сусрета џез музичара „Наисус џез фест“, у Центру за културу и уметност у Алексинцу, 1. новембра од 20 сати наступиће Биг бенд РТС-а. Следећег дана они ће одржати концерт у великој сали Народног позоришта у Нишу.

опширније

Коментара: 2

Међународни конкурс за уметничке радове на тему Николај Николајевич Рајевски

Божа Марковић 09.10.2018.

Друштво српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковца, усвојиlо је програм за међународни конкурс за уметничке радове на тему Николај Николајевич Рајевски. На конкурс би могли да се јаве уметници из разних области: вајари, скулптори, сликари, књижевници, историчари, филолози, музичари, спортисти и други.

опширније

Коментара: 1

"Јоцина деца" одржала концерт његове музике

Божа Марковић 26.09.2018.

У понедељак, 24. септембра 2018. године у великој дворани Центра за културу и уметност у Алексинцу одржан је концерт музике плодног алексиначког музичког ствараоца Јовице Гавриловића, обележивши тако две године од његове смрти. Овај концерт организован је за крај "Алексиначког културног лета", а на њему су учествовали хор "Певница" из Алексинца и "Константин" из Ниша.

опширније

Коментара: 1

Велика част за нашег суграђанина

Душан Остојић 23.09.2018.

Никола Цветковић, предавач на Музичкој академији у Нишу имаће занимљив међународни наступ. Никола је пијаниста који ће имати самостални наступ у Украјини кроз серију заказаних концерта под називом Кататониа.

опширније

Коментара: 1

"Певница" и "Константин" певају у част Јовице Гавриловића

21.09.2018.

У понедељак, 24. септембра, од 20 часова, у великој сали алексиначког Дома културе биће одржан заједнички концерт хорова ''Певница'' и ''Константин'', под називом ''Вече Јоциних мелодија''. 

опширније

Коментара: 4

Дамир Благојевић један од најталентованијих гитариста млађе генерације

Душан Остојић 16.08.2018.

У жељи да представимо младе и успешне људе из Алексинца, сазнао сам да у нашем граду живи један млад момак који се налази у групи најбољих класичних гитариста у Србији. Ових дана сам имао прилику да упознам Дамира, и стекао сам утисак да је један вредан и лепо васпитан момак пред којим се смеши озбиљна уметничка каријера.

опширније

Коментара: 0

Orthodox Celts предводе овогодишњи Ал Рок Фест

Mike Stankovich 07.08.2018.

За крај распуста на "Таш"-у, стадиону за мале спортове, одржаће се трећи по реду Ал Рок Фест у организацији Центра за културу и уметност Алексинац. Главне звезде су Orthodox Celts, а наступају и Човек без Слуха и Заа. Улаз је бесплатан а датум одржавања је 31. август са почетком од 20.30 часова.

опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 378  Приказано: 1 - 10