Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пољопривреда
12345678>>>Total: 145  Displaying: 1 - 10

Велика потражња за сезонским радницима

РТС 03.05.2022.

За сезонским пословима од маја до октобра потражња је велика. Саветник Немачке развојне сарадње ГИЗ Зоран Јаковљев каже за РТС да послодавци преко интернета могу пријавити сезонске раднике у пољопривреди. Радници на тај начин остварају права из пензијског и социјалног осигурања у случају повреде на раду, а за послодавце је скраћена процедура, указује Јаковљев.

Опширније

Коментара: 0

И Алексинац потписао Декларацију о заштити пчела

Јужне вести 24.12.2021.

Тридесетак градова и општина у Србији потписали су Декларацију о заштити пчела коју је иницирао Савез пчеларских организација Србије, а међу њима и Алексинац, Врање, Пирот, Сврљиг и Власотинце. Идеја Декларације је постепено укидање третирања комараца средствима отровним за пчеле, те је то једна од ставки за коју су потписници у обавези да се залажу.

Опширније

Коментара: 0

Сајам Агро Белграде 2020. донео нову задругу Алексинцу

Текст и фото: Божа Марковић 03.02.2020.

У петак, 30. јануара 2020. тридесетак пољопривредника присуствовало је отварању првог Међународног сајма Агро Белграде 2020. који је овог пута отворен под називом који одражава његову међународну основу у области воћарства, виноградарства и повртарства. Овај Сајам је био прилика да се пољопривредници упознају са новим достигнућима у аграру и виде многе иновације које су га пратиле. Било је ту представника многих светских фирми, домаћих фирми са својим производима у свим областима почев…

Опширније

Коментара: 0

Субвенције пољопривредницима за набавку трактора

Нова економија 03.01.2020.

Пољопривредници ће у овој години моћи да се пријаве за субвенције за набавку новог трактора, предвиђено је Правилником о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољоприведних газдинстава.

Опширније

Коментара: 1

Продаје се пољопривредно земљиште у власништву ПИК Алексинац

21.09.2019.

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају имовине холдинг компаније ПИК Алексинац, методом јавног надметања.

Опширније

Коментара: 0

Извештај са тринаестих "Пекарских дана"

Саша Гидра Марковић 18.10.2018.

Ових дана се у Алексинцу одржава међународна манифестација "Пекарски дани".

Опширније

Коментара: 1

Објављен први позив пољопривредницима Србије за средства из ИПАРД фондова

Бета, Јужна Србија Инфо 05.01.2018.

Министарство пољопривреде Србије објавило је први конкурс за средства из претприступних фондова ЕУ за развој села (ИПАРД), намењен за куповину трактора и друге механизације.

Опширније

Коментара: 0

Општина купила казан за печење ракије

Н1 27.10.2017.

У Алексинцу се ових дана прича само о једном казану за печење ракије. Прочио се као општински казан, наводно купљен новцем из локалне касе. Испоставило се да је заиста плаћен државним новцем, али преко Комесаријата за избеглице као помоћ породици интерно расељених која је била без примања. Сада почиње посао производње ракије.

Опширније

Коментара: 8

Пекарски дани по 12 пут у Алексинцу

25.10.2017.

Традиционална манифестација посвећена хлебу и пециву ове године ће бити одржана од 25. до 27. октобра, у организацији Пољопривредне школе Шуматовац

Опширније

Коментара: 0

12345678>>>Total: 145  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима