Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Слаба наплата пореза на имовину

rss

27.08.2014. извор: Општина Алексинац

Четрдесет и седма по реду седница Општинског већа општине Алексинац одржана је данас у сали Скупштине општине. На дневном реду нашло се 16 тачака.

Одржана седница Општинског већа

Прва тачка дневног реда представљало је разматрање Извештаја о оствареним приходима и расходима Буџета општине Алексинац за период од 1.1. до 30.6.2014. године. Према извештају, остварени јавни приходи Општине у овом периоду износе 527,9 милиона динара, што представља 43,4% у односу на годишњи план. Највећи приход остварен је од пореза на доходак, добит и капиталне инвестиције (165,5 милиона), док је најмањи проценат остварења од пореза на имовину (26,1% у односу на годишњи план).

На расходној страни, извршење буџета остварено је у износу од 466,1 милиона динара или 35,83% у односу на годишњи план, што је у складу са планираном динамиком, с обзиром да је реализација средстава за инвестиције код већине буџетских корисника отпочела у другој половини године.

Друга тачка дневног реда било је разматрање нацрта Одлуке о ауто-такси превозу путника на територији општине Алексинац. Урађена у складу са Анализом ауто-такси превоза донешеном крајем прошле године, овом одлуком настојало се да се спречи рад нерегистрованих превозника и оних превозника који нису у могућности да испуне одређене услове, као и да се ниво услуга такси-превоза подигне на виши ниво. Такође, новом одлуком предвиђене су и казнене одредбе за непоседовање евиденционог броја и такси легитимације.

У наставку седнице усвојена је и Одлука о допуни правила фонда за подстицање ученика и студената са територије општине Алексинац. Овом одлуком, у основ за награђивање уврштена су и спортска достигнућа, и то оних ученика и студената који су освојили једно од прва три места на државним, европским и светским такмичењима у индивидуалним спортским дисциплинама. Ова допуна резултат је потребе да Општина награди младе успешне спортисте, с обзиром да спорски клубови и Спортски савез не располажу средствима за награђивање.

 


# буџет општина порез спорт општинско веће капиталне инвестиције спортски савез такси превоз
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима