Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новости

Новости...12345>>>Total: 1116  Displaying: 1 - 10

Значајна донација позоришту

Општина Алексинац 29.05.2024.

Директорка "Пан театра" из Београда и српска филмска и позоришна глумица Оливера Викторовић, иначе члан жирија овогодишњег Позоришног фестивала за децу, боравак у Алексинцу искористила је за обилазак сале у згради бившег Комитета за коју је, уз помоћ Општине Звездара и позоришта "Пинокио" из Београда донирала столице.         Ова донација резултат је дугогодишње сарадње "Пан театра", позоришта "Пинокио", овдашњег Центра за…

Опширније

Коментара: 0

Обука са радионицом

21.03.2024.

Обука са радионицом у циљу јачања женског предузетниства и одрживог развоја руралног сеоског и агро туризма Општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Потписани уговори о извођењу радова

Општина Алексинац 18.03.2024.

Након спроведених процедура јавних набавки, локална самоуправа закључила је данас два уговора о извођењу радова са извођачима, као најповољнијим понуђачима.

Опширније

Коментара: 0

Реконструкција установе за одмор и рекреацију деце Липовац

21.02.2024.

Данас у просторијама Установе за одмор и рекреацију деце Липовац у Липовцу званично је потписан уговор између извођача радова Грађевинског предузећа "Тончев градња" из Сурдулице и челника општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

"Поликлиника Натус" у Житковцу

26.01.2024.

Отворена "Поликлиника Натус" У Житковцу на главном путу на улазу у Житковац из правца Алексинца.

Опширније

Коментара: 0

Алексиначко тужилаштво - Нема одговорности руководећих за погибију у руднику "Соко"

Агенције, ЈугМедиа 23.01.2024.

Алексиначко Основно јавно тужилаштво одбацило је кривичну пријаву против руководства рудника „Соко“ код Сокобање и бившег министарства рударства и енергетике Зоране Михајловић, за смрт осморице и повреде 18 рудара у несрећи која се догодила 1. априла 2022. године.

Опширније

Коментара: 1

Алексиначки свештеник пријавио покушај отмице детета

Јужне вести 11.12.2023.

Локални свештеник из Алексинца Хаџи Иван Миленовић пријавио је пре два дана покушај отмице, односно да је непозната особа јурила његовог 12-годишњег сина који се враћао из Музичке школе.

Опширније

Коментара: 0

Реновиран део Дома у Кулини и изграђени нови павиљони

Јужне вести 02.11.2023.

Део Дома за смештај одраслих у Кулини је реновиран, кажу да су изграђени и женски и мушки павиљон и да следи реновирање још једног, заједно са кухуњом и пекаром, а укупна улагања у ову установу социјалне заштите су већа од милијарду динара. Отварању реновираног Дома у Кулини присуствовао је данас и министар за социјална питања Никола Селаковић који је оценио да је то "слика и прилика колико Србија напредује".

Опширније

Коментара: 0

Верификован споразум о сарадњи између Општине Алексинац и града Нојабрск

Општина Алексинац 26.10.2023.

Општина Алексинац, на свечаној церемонији у сали Скупштине општине, верификовала је јуче Споразум о сарадњи са градом Нојабрск (Јамало – Ненецки аутономни округ Руске Федерације).

Опширније

Коментара: 2

Јавни позив за учешће директних корисника у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова

31.08.2023.

Закључком Општинског већа општине Алексинац упућује се Јавни позив за учешће директних корисника (привредних субјеката) у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

12345>>>Total: 1116  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима