Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Veće učešće građana u planiranju kapitalnih investicija

rss

20.03.2015. izbor: Fejsbuk stranica opštine

Danas su održane sednice Opštinskog veća i Skupštine opštine Aleksinac.
Usvojena Odluka o pristupanju izradi Plana kapitalnih investicija, u kome bi trebalo da bude znatno učešće građana

Veće učešće građana u planiranju kapitalnih investicija

Na 59. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac usvojene su odluke o pristupanju izradi plana kapitalnih investicija za period 2016-2019. i o obrazovanju Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.

Plan kapitalnih investicija predstavlja javni, strateški dokument kojim se određuju glavne smernice investicionog razvoja Opštine u sledeće tri godine, i čija je jedna od najvažnijih funkcija obezbeđivanje usaglašenosti strategije razvoja Opštine sa godišnjim programskim budžetom. Metodologija izrade ovog plana podrazumeva uključivanje šire poslovne zajednice i građana u proces određivanja prioriteta razvoja Opštine.

Odlukom o obrazovanju Saveta za zdravlje predviđeno je da ovo telo bude jedno od radnih tela Skupštine opštine, čime se njegova nadležnost znatno proširuje u oblastima praćenja rada lokalnih zdravstvenih ustanova, kao i potreba građana o načinu, vrsti i kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite.

Na 29. sednici Skupštine opštine Aleksinac održanoj kasnije istog dana, između ostalog, usvojeni su Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2015. godinu i Lokalni akcioni plan za mlade za period 2015-2019. godine.

Najveća debata vodila se oko usvajanja paketa mera koje se tiču budućeg regionalnog sistema upravljanja otpadom, koji ima za cilj uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom na nivou niškog regiona, kroz sagledavanje svih opcija tretmana otpada u cilju smanjenja zagađenja životne sredine i degradacije prostora. Kada sistem počne da funkcioniše, sav mešani komunalni otpad sa teritorija opština Nišavskog regiona i Sokobanje biće odvožen na zajedničku sanitarnu deponiju „Keleš“ u opštini Doljevac, gde će otpad biti dalje tretiran u skladu sa strogim ekološkim standardima Evropske Unije.

 


# zdravstvo opština deponija Keleš skupština zapošljavanje opštinsko veće đubre kapitalne investicije Savet za zdravlje
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima