Претрага
cirilica | latinica 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 6640  Приказано: 1 - 10

Округли сто на тему „Менаџмент у спорту“

Божа Марковић 18.08.2018

Друштво српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" Житковац (Алексинац) био је организатор својеврсног Округлог стола на тему "Менаџмент у спорту". Научно-стручним скупом у Житковцу председавао је пуковник АБХО, академик проф. др Раде Биочанин, научни саветник Европског дефенедолошког, иначе некада врхунски спортиста, а сада вд председник фудбалских ветерана екс Југославије и сада Србије.

опширније

Коментара: 0

Ускоро уклањање радиоактивних громобрана у Нишу и Алексинцу

17.08.2018

Сви радиоактивни громобрани на подручју Ниша и Алексинца, њих укупно 26, требало би у скоријем периоду да буду уклоњени, најављено је из Нишавског управног округа.

опширније

Коментара: 0

Дамир Благојевић један од најталентованијих гитариста млађе генерације

Душан Остојић 16.08.2018

У жељи да представимо младе и успешне људе из Алексинца, сазнао сам да у нашем граду живи један млад момак који се налази у групи најбољих класичних гитариста у Србији. Ових дана сам имао прилику да упознам Дамира, и стекао сам утисак да је један вредан и лепо васпитан момак пред којим се смеши озбиљна уметничка каријера.

опширније

Коментара: 0

А сад адио на фудбалски начин

13.08.2018

Недавно је у Алексинцу започела са радом нова школа фудбала ФК “Вукови”, за децу између 5 и 12 година. Незадовољни родитељи односом челних људи ФK “Напредак” према трофејним млађим категоријама, придружили су се иницијативи њихових тренера и одлучили да у новој сезони “колективно” напусте матични клуб ФК “Напредак” и формирају сопствени.

опширније

Коментара: 5

Стари занати: Последњи ћурчија у Алексинцу

Нишке вести 12.08.2018

Мирослав Војиновић је ћурчија, мајстор и власник ћурчијске радње “Тина 95”у Алексинцу. Радња је основана 15. јуна 1952. године, а основао је његов отац. Тада је било 13 ћурчијских радњи у граду, данас, 65 година касније, Мирослав је једини ћурчија. Кожухе које производи показао је на манифестацији “Златне руке” у Сокобањи.

опширније

Коментара: 0

ОФК "Слога" из Добрујевца у новом походу ка Нишавском округу

09.08.2018

ОФК "Слога" из Добрујевца у прошлој сезони заузела је пету позицију на табели општинске лиге и стекла право на учешће у баражу за попуну нишавског округа. У баражу је изгубила од екипе Борца из Трњана и самим тим елиминисана од даљег такмичења. Успели су да задже тимски дух и да сви играчи остану у клубу.

опширније

Коментара: 1

Марко је претрчао 1.000 километара и сакупио 60.000 евра за лечење девојчице из Алексинца

Блиц 09.08.2018

Фитнес експерт и мотивациони говорник Марко Николић (31) из Врања за 20 дана успео је да претрчи око 1.000 километара од Ниша до Атине како би анимирао јавност да се сакупи новац за лечење једногодишње Теодоре Цветановић из Алексинца која болује од аутоимуне болести хемофагоцитна линфо хитиоцитоза (HLH).

опширније

Коментара: 2

Одржан округли сто на тeму „Мојсињске планине“

Божа Марковић 09.08.2018

Дана 01.08.2018. годинe у Житковцу одржан јe Округли сто на тeму „Мојсињске планине“. Округли сто јe организовало Удружeњe грађана „Пуковник Рајeвски“ у Житковцу, код Алексинца . На скупу су говорили еминентни научници-стручњаци, пре свега са аспекта духовно-еколошких вредности овог планинско-брдовитог масива, а на Скупу је председавао Академик проф. др Раде Биочанин научни саветник Европског дефендолошког центра, иначе Редовни универзитетски професор и члан научног комитета Руске…

опширније

Коментара: 0

Убио штене хицем из пиштоља, мртвог љубимца пронашла шестогодишња девојчица

Ј. Ћ. Новости 09.08.2018

Марија Савић у шоку након што је пса пронашла мртвог испред куће. Сумња да је комшија одговоран за недело.

опширније

Коментара: 1

Orthodox Celts предводе овогодишњи Ал Рок Фест

Mike Stankovich 07.08.2018

За крај распуста на "Таш"-у, стадиону за мале спортове, одржаће се трећи по реду Ал Рок Фест у организацији Центра за културу и уметност Алексинац. Главне звезде су Orthodox Celts, а наступају и Човек без Слуха и Заа. Улаз је бесплатан а датум одржавања је 31. август са почетком од 20.30 часова.

опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 6640  Приказано: 1 - 10