Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друштво

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 804  Приказано: 1 - 10

Мина Ђорђевић типује за малишана Романа Шаренца посредством фондације “Буди хуман”

25.04.2019.

Млада, талентована, и под кошем сјајна. То је Мина Ђорђевић, рођена 1999. године у Алексинцу, сада позната по упечетљивим наступима у ЖКК Црвена звезда с којом је недавно освојила шампионску титулу првака Србије.

опширније

Коментара: 0

Реконструкција зелене пијаце у Алексинцу уз подршку Европске уније

24.04.2019.

Зелена пијаца у Алексинцу ће бити реконструисана захваљујући средствима Европске уније која је, преко развојног програма ЕУ ПРО, определила 149.581 евра за изградњу надстрешнице, санацију пијачних мокрих чворова и набавку око 150 нових тезги за продавце на пијаци.

опширније

Коментара: 0

Почело анкетирање бораца за обраду података за израду социјалних карата

Милан Милојевић 24.04.2019.

Центар за социјални рад у сарадњи са Удружењем бораца рата ’90 Алексинац од првог марта кренули су са анкетирањем бораца, за обраду података за израду социјалних карата учесника ратних сукоба од 1990. до 1999. године, као и чланова њихових породица.

опширније

Коментара: 0

Ко је запалио растиње код обале на Бованском језеру?

Јужне вести 18.04.2019.

Део растиња у близини обале на Бованском језеру претворен је у пепео. Место које је посебно током празника пуно туриста изгорело је, како сведоче грађани, пре десетак дана, али се и даље не зна да ли је неко намерно запалио траву.

опширније

Коментара: 1

Због чега не ради фонтана код Дома културе!?

17.04.2019.

Фејсбук страница "Свеже алексиначке вести" је у свом посту указала на проблем, на то што једна фонтана, на Платоу код Дома културе ради, док друга не ради.

опширније

Коментара: 0

Алексиначка Високa школa за васпитаче сели се у Крушевац, али само административно

Јужне вести 16.04.2019.

Академија васпитачко-медицинских струковних студија основана је недавно и објединиће три високе школе, међу којима је и Висока школа за образовање васпитача у Алексинцу. Седиште ће бити у Крушевцу, а помоћник директора алексиначке школе Игор Петровић каже да ће студенти и даље похађати наставу у овој општини и да се за њих суштински неће много тога променити.

опширније

Коментара: 0

Потписивање петиције против злостављања животиња и у Алексинцу

13.04.2019.

Покрет Левитијан организовао је петицију којом се тражи измена важећих одредби Кривичног закона РС и Закона о добробити животиња ради ефикаснијег, строжијег и праведнијег кажњавања злостављача и насилника. Такође се петицијом тражи и формирање посебног одељења МУП-а, тзв. полиције за животиње.

опширније

Коментара: 0

Да ли је на ред за уништење дошла и градска фонтана у центру Алексинца?

Душан Остојић 07.04.2019.

Након дрвореда са чијим се сечењем креће за пар дана, још једном симболу Алексинца прети уништење!

опширније

Коментара: 6

Бивши ратници из БиХ, Хрватске и Србије одали пошту настрадалима у Нишу и Алексинцу

Вечерње новости 06.04.2019.

Иако су деведесетих година ратовали на супротним странама и гледали се преко нишана, ратни ветерани из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије данас се залажу за мир, остављајући ратне године и мржњу иза себе. Полагањем венаца, они су у четвртак и петак заједно одали пошту најпре настрадалим Нишлијама, а затим и грађанима Алексинца. Ратни ветерани верују да заједничке акције исказивање поште свим жртавама доприносе изградњи поверења и шаљу симболичну, али снажну поруку помирења.

опширније

Коментара: 0

Мештани Алексиначког Рудника: "Под хитно сменити садашњег председника месне заједнице"

05.04.2019.

Група грађана Алексиначки рудник је у свом Фејсбук статусу јасно нагласила да су незадовољни радом председника месне заједнице на Алексиначком Руднику, Ђорђа Дурмишевића.

опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 804  Приказано: 1 - 10