Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Политика
12345678>>>Total: 854  Displaying: 1 - 10

Михољски сусрети села и ове године у Алексинцу

Општина Алексинац 23.06.2022.

У Палати Србије 22. јуна 2022. године потписани су уговори за доделу бесповратних средстава са представницима 87 јединица локалних самоуправа, које су средства добиле по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

Опширније

Коментара: 0

Народ више не жели да живи у земљи у којој је власт повезана са криминалом и корупцијом

Бета / Фото: ССП 22.02.2022.

Носилац листе за парламентарне изборе коалиције Уједињена Србија, Мариника Тепић оценила је данас да су грађани Србије "победили страх" и да "више не желе да живе у земљи у којој су највиши функционери власти повезани са криминалом, корупцијом и мафијом".

Опширније

Коментара: 0

Центар Алексинца је годину дана раскопан и без канализације

13.02.2022.

Годину дана је центар Алексинца, улица Војске Југославије и Петра Зеца, раскопан. Сем што им раскопане улице додатно отежавају живот, грађани центра Алексинца су остали и без канализације, а функционисање се одвија преко атмосферске канализације, директно у Моравицу.

Опширније

Коментара: 0

Најмања излазност у Алексинцу, али подржали промене устава

Јужне вести 18.01.2022.

У општинама Нишавског округа већина бирача изашлих на гласање одговорила је потврдно на референдумско питање о промени Устава. Највећа излазност од 50% забележена је у општини Дољевац, где је и највећи проценат оних који су заокружили "да", док је најмања излазност од 30,44% била у Алексинцу.

Опширније

Коментара: 0

Многи грађани не знају за шта се гласа на референдуму, тежак пут до потпуних информација

Јужне вести 13.01.2022.

“Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије” - питање је на које ће у недељу, 16. јануара, грађани који изађу на референдум моћи да одговоре са “да” или “не”. Многи, међутим, нису сигурни о чему заправо треба да одлучују, а поједини стручњаци кажу да се до потпуних информација тешко долази и да је то намера власти, а не случајни пропуст.

Опширније

Коментара: 0

НЕ на референдуму је НЕ даљој колонизацији Србије

проф. др Тамара Миленковић Керковић 09.01.2022.

У име Српског покрета Двери, у име свих Уставобранитеља и потписника Апела народу и у своје име позивам грађане Србије да на Референдуму заказаном за недељу 16. јануара заокруже НЕ промени Устава Републике Србије.

Опширније

Коментара: 0

10 милиона динара за Алексинац у 2022. години

Општина Алексинац 11.12.2021.

На састанку у Нишу, који је данас одржао председник Републике Србије, Александар Вучић, присуствовао је и председник општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Шешељ у петак у Нишу

Српска радикална странка 08.12.2021.

Општински одбор Српске радикалне странке у Алексинцу обавештава грађане општине Алексинац, као и све своје чланове и симпатизере да проф. др Војислав Шешељ поклања своје књиге у Нишу, у петак – 10. децембра 2021. године од 10 часова – мост код тврђаве.

Опширније

Коментара: 0

Срамно запошљавање супруге председника општине Алексинац, Далибора Радичевића

Странка слободе и правде 03.09.2021.

Општински одбор Странке слободе и правде у Алексинцу издао је саопштење о запошљавање супруге председника општине Алексинац Далибора Радичевића у предшколској установи Лане, које преносимо у целини.

Опширније

Коментара: 3

Н1: компанија Грамер у Алексинцу отпушта раднике, власти ћуте

Милан Стојановић / Н1 16.08.2021.

Отпуштање радника у још једној фабрици на југу Србије која је користила државне субвенције. Немачка компанија Грамер, која се бави производњом компоненти за унутрашњост аутомобила и седишта за специјална возила, како јављају радници њихове фабрике у Алексинцу, отпустила је 90 жена као технолошки вишак. Ни из фабрике, ни из општине Алексинац, нема званичне потврде, али је Странка слободе и правде показала СМС поруке послате радницама, уз тврдњу да је у питању тек почетак кризе у…

Опширније

Коментара: 0

12345678>>>Total: 854  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима