Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Породица пацијента који је погинуо у преврнутом санитету Хитне помоћи захтева да се трагедија истражи

rss

12.12.2021. Блиц / Бранко Јаначковић

“Очева слика и кандило стоје у дневном боравку, док не погледамо у њу мислимо да је и даље у болници у Сокобањи. Још увек не може да нам уђе у главу да га више нема, не можемо да поверујемо да нећемо да га видимо више никада”, каже Данијела Димитријевић из Алексинца чији је отац Драгослав Димитријевић погинуо 22. новембра у току транспорта из стационара у Сокобањи до ковид болнице у Крушевцу.

Фото: Блиц / РАС Србија

До несреће је дошло када је санитетско возило у којем се Драгослав (69) налазио са медицинском екипом слетео са пута у алексиначком селу Бован и преврнуо се. Драгослав је остао на месту мртав, лекар и медицински техничар су повређени само лакше лакше а возач санитета П. Д. (51) је остао неповређен. Тужилаштво утврђује узроке несреће...

- Из болнице у Сокобањи од 22. децембра до данас нису се удостојили да нас позову да нам кажу: “примите сачучешће, десило се то и то, шта ћемо…” Ништа не знамо, ни зашто је послат у Крушевац, ни како се десио удес. Захтевамо да се у потпуности расветли несрећа. Мој отац је био жив када је кренуо транспорт санитетом. Чули смо се пар сати раније. Немогуће је да се нешто десило, па је умро у транспорту. Што би га онда транспортовали. Немамо никакву сумњу да је погинуо у удесу, очекујемо да државни органи расветле случај - категорична је Данијела која живи са мајком Биљаном и сином Урошем (14).

Вест о смрти Драгослава сви су тешко поднели, свако на свој начин, поготово јер су очекивали да његов излазак из болнице…

- Спремали смо му гаредробу га га изведемо из Сокобање, па да после решавамо све друге проблеме… Нисмо били спремни на тако нешто... Мој син Урош, који сада пуни у децембру 14 година, рано је остао без оца, имао је три и по године када је мој супруг погинуо. Деда му је био све на свету, и деда, и најбољи друг и отац и брат. Много је тешко поднео његову смрт, причали смо сви са њим и тек се пре неколико дана мало смирио. Моја мајка БИљана од те ноћи не спава, има висок шећер, скочио јој је на 15 јединица. Били су у браку 50 година, делили су и добро и зло. Да је нека природна смрт, можда би било другачије, али говорили су нам да је добро, да су резултати у реду - поверава се Данијела.

Она каже да је њен отац био добар човек и да су га људи у крају волели и поштовали јер је помагао коме је стигао.

- Није заслужио овакав крај. Мој отац је био човек који се мучио целог живота, и са 70 година, пре ковида и одласка у Сокобању, он је радио. Пењао се и оправљао кровове, све је радио, за све је био спретан, нема човека у Алексинцу који може да каже неку погрешну реч о њему. И без пара је радио само да помогне људима. Да питате 100 људи свих 100 ће да вам одговоре потврдно каква је особа био. Није заслужио овакав крај, што се каже у алексиначком крају, ни наш душман није заслужио тако нешто а камо ли неко ко нам је толико значио у животу. Био је човек који се цео живот мучио и за ситну пару радио да отхрани целу своју породицу - вели Данијела.

Фото: Бранко Јаначковић / РАС Србија

Оца идентификовала по тетоважи

Данијела каже да на судској медицине после удаеса није могла да препозна оца и да га је идентификовала једино по тетоважи.

- Када сам отишла да га препознам на судску медицину, то није био мој тата. Нисам га препознала по изгледу, само сам га познала по тетоважи. Био је изгребан по лицу и телу, да ли је био измучен болешћу, да ли тумбањем у санитету након удеса и обдукцијом, али није личио на себе. Није да не памтим оца какав је био, кад гледам слику то је мој отац али мени је у мислима та слика, ја не могу да спавам због тога. Више од седам огреботина сам видела на њему. Не знам да ли је све то од удеса, ништа не знам. Много ми је тешко, верујте, страшно је то што се десило. Не тражим њигхово саучешће, али да су ми бар нешто ставили до знања. Неки разлог што је вожен у Крушевац , слошило му се… Не знам шта би их коштао да су ме позвали… - прича Данијела.

Истрага у току, чека се резултат обдукције

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу покренуло је истрагу ради утврђивања узрока тешке саобраћајне несреће. Санитет у којем се десила несрећа је одузет за случај да буде било потребно да се врше нека вештачења а како је Блицу потврђено у ОЈТ Алексинац очекују се резултати обдукције настрадалог пацијента која је наложена ради утврђивања тачног узрока смрти, након чега ће бити одлучено о даљим потезима.

Извор


# Алексинац Данијела Димитријевић Бованско језеро саобраћај Сокобања саобраћајна незгода истрага Драгослав Димитријевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима