Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Оперативно - тактичка вежба "Систем 2021" одржана у Алексинцу

rss

05.11.2021. Општина Алексинац

Данас је на Бованском језеру у склопу акције „Систем 2021“ одржана оперативно тактичка вежба. Извршено је узбуњивање становништва села низводно од бране Бован.

Оперативно - тактичка вежба "Систем 2021" одржана у Алексинцу

У току вежбе симулирана је саобраћајна незгода изазвана клизиштем на регионалном путу Алексинац – Сокобања. Екипе ВСО Алексинац су на месту саобраћајне незгоде вршили спасавање повређених лица.

У исто време, дошло је до оштећења Бране, а активирањем система за јавно узбуњивање почело је пражњење акумулације Бован од стране ЈВП Србија воде и ЈКП Водовод и канализација Алексинац. Лица која су се у то време нашла на језеру чамцима су успешно авакуисана. Успешним деловањем екипа на терену санирана су оштећења на Брани и завршена техничка итервенција у саобраћају.

Евакуација и прихват спасених лица је вршен у дворишту ОШ „Свети Сава“ у Бовну.

Вежбу су изводили МУП - Сектор за ванредне ситуације - Управа за ванредне ситуације у Нишу заједно са Општинским штабом за ванредне ситуације општине Алексинац.

На узбуњивању становништва, пражњењу акумулације, спасавању на води и санацији оштећења на брани ангажовани су: УВС Ниш, ЈВП „Србија воде“ Београд – ВПЦ „Морава“ Ниш, ЈКП „Водовод и канализација“ Алексинац, ВСБ Ниш, СОТ за ЗиС од поплава, ХМП Алексинац, Одред Жандармерије Ниш, ЕПС-Дистрибуција Алексинац, ВПД „Ерозија“ Ниш.

На превентивној евакуацији становника, постављању шатора и прихвату евакуисаних лица ангажовани су: УВС Ниш, СОТ, Повереници ЦЗ, јединица опште намене, СЈЦЗ, ПС Алексинац, Црвени Крст Алексинац, Центар за социјални рад Алексинац.

На спасавању у саобраћају и санацији клизишта ангажовани су: ВСБ Ниш, ПС Алексинац, ХМП Алексинац, ДВД Алексинац, „ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност“ Алексинац и ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац.


# Бованско језеро саобраћај Сокобања Центар за социјални рад ватрогасци Црвени крст саобраћајна незгода војна вежба
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима