Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 660  Displaying: 71 - 80

Kolumna Dragana Vesića: Diogenova sveća

Dragan Vesić 26.07.2019.

Diogen nema fb profil, a nema ni Dekart. Zato nisu među prijateljima prosečnog korisnika fejsbuka. Oni ne misle, pa da postoje, nego lajkuju, dakle ne postoje.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Kratko pamćenje!

Miodrag Tasić 20.07.2019.

Nismo narod koji pamti. Brzo zaboravljamo dobro što nam je neko učinio. Prijatelje, saveznike, dobronamerne..., očas smo potisnuli iz sećanja. Ista stvar je i sa onima što su nam naneli zlo. Čak i najgora zverstva poput istrebljenja naših sunarodnika, pokrštavanja, proterivanja s rodnog tla, pljačkanja imovine i zatiranja svega srpskog. I takvima smo znali da oprostimo, ali i da zaboravimo sva nepočinstva.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Elementarne i druge nepogode!

Miodrag Tasić 03.07.2019.

Nas nijedna nevolja ne može da zaobiđe. Pa čak i one najteže. Ratovi, sankcije, neprijateljska propaganda. Naravno, lažna i zlonamerna. Da bar hoće priroda da nas poštedi. Kad ono, neće. Naprotiv. Zimi pada sneg. Kad mu vreme nije. Valjda! Napada tako do kolena. Negde do pojasa. Čak i više. Onda prestane saobraćaj na putevima. A ljudi zaglavljeni u snegu. Nije lako. Treba to spasiti. Izvući iz smetova. Televizijske kamere da snime. Ponavljam, muka je to.

Opširnije

Komentara: 0

Milan Petković Trio na umetničkom festivalu u Beogradu

Časlav Vasiljević 17.06.2019.

Na ovogodišnjem art festivalu „Devetka“, koji se održava od 14. do 22. juna u Begradu, uz brojne muzičke sastave iz Srbije i inostranstva učestvuje i Milan Petković Trio.

Opširnije

Komentara: 0

Pisma čitalaca: Kangoo jači od boksa

11.06.2019.

Aleksinac je nekada bio grad rudara i grad boksa. Onaj ko je smeo da se spusti nekoliko stotina metara pod zemlju, smeo je i da se oproba u ringu, pretpostavljam, pa je tako i nastao bokserski klub „Rudar“ iz Aleksinca. I naši bokseri su pronosili ime našeg grada širom Srbije, Jugoslavije, ali i Evrope, na radost i uz ponos građana Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 4

Kolumna Miodraga Tasića: Zastoj na putu u Evropu!

Miodrag Tasić 08.06.2019.

Izgleda da smo definitivno usporili na putu ka Evropskoj uniji. Dakle, Evropa koja nema alternativu još će pričekati da joj se Srbija baci u zagrljaj. Doduše, nismo samo mi u fazi nestrpljivog iščekivanja. Ništa nisu u boljoj situaciji ni Albanci iz Albanije. Kao ni oni s Kosova, a rekao bih ni njihovi sunarodnici iz Metohije. Mada naziv Metohija nešto nije omiljen kod „Kosovara“, kako ih od milošte nazivaju Evropljani i ostatak „slobodnog sveta.“

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Karikatura i harizma

Dragan Vesić 27.05.2019.

Ima jedna kolektivna karakterna crta u nas, bar kod većine, a ta crta jeste da ta većina voli da bude glavna bez obzira da li je sposobna, dakle da li zna i da li ima liderske sposobnosti. Nebitno - zato skupi klimoglavce i poslušnike pa vodi glavnu reč, a to što stvari krenu još gore i sve ode u pm, njima nije bitno. Važno da oni, prosečni i neuki, dominiraju.

Opširnije

Komentara: 0

Novi dokazi o plagiranom doktoratu Siniše malog

Raša Karapandža 24.05.2019.

Namerno nisam objavio sve dokaze o plagijatima koje sam pronašao u tezi Siniše Malog. Poučen tretmanom ranijih optužbi za plagijate srpskih političara, odlučio sam da dosta materijala sačuvam za kasnije kako bih mogao da dokažem da te komisije ne rade svoj posao

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: "Stvorio sam ga da bude duhovan u telu, a on postade telesan i u duhu"

Dragan Vesić 20.05.2019.

"Stvorio sam ga da bude duhovan u telu, a on postade telesan i u duhu" - Bossuet (mora da je mislio na korisnike socijalnih mreža, prim. aut.)

Opširnije

Komentara: 6

Dragan Vesić: Nag Hamadi i Brđanka

Dragan Vesić 12.05.2019.

Malo toga je u poslednje vreme uzburkalo aleksinačku javnost na društvenim mrežama (na Fejsbuku) kao seča stabala u glavnoj ulici. Mnogo toga je nejasno u ovom zelenom ekološkom zamešateljstvu: ima li ili nema projektne dokumentacije, ko je nadležan, ko je raspisao tender, ko su izvođači i podizvođači, ko je ovlastio javna preduzeća da seku drvored u pešačkoj zoni?

Opširnije

Komentara: 11

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 660  Displaying: 71 - 80

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}