Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumna Dragana Vesića: Lilit je bila nevina

rss

03.11.2021.

Uopšte ne pišem na temu žensko-muških odnosa jer se u moru eksperata na Fejsbuku za žensku dušu osećam inferiorno: ja sam, kao i Frojd, za ta kompleksna pitanja laik.

Kolumna Dragana Vesića: Lilit je bila nevina

Pravim izuzetak jedino kad su Eva i Adam u pitanju jer su oni zasrali stvar i odgovorni su za potonji globalni haos, ne i procesuirani, jer su, zbog Evine lukavosti i Adamove gluposti, raj na zemlji zamenili za pakao na ravnoj ploči, a nije moralo tako.

Naime, biblijsko predanje kaže da je Adamova prva žena, koju je Bog stvorio od rebra Adamovog bila Lilit. Ali, tokom koitusa, narodski seksa, Lilit je htela da bude odozgo jer je naprosto tako više uživala što je pogrešno protumačeno da žena nije htela da se potčini nego da dominira, a htela je ravnopravnost (dakle bila je izvorna feministkinja), pa je bez pretpostavke nevinosti, dokaza i suda prognana iz raja - kakav tragičan nesporazum sa nesagledivim apokaliptičnim posledicama za budućnost ljudske vrste!

Potom je Bog poslao Adamu priglupu i lukavu Evu, kao i Adam stvorena od praha zemaljskog (prva neofeministkinja), koja nije pravila pitanje zbog navodne potčinjenosti (misionarska poza), ali je zato lukavo i dominantno ubedila glupog Adama da zagrize jabuku sa jedinog drveta, od toliko drveća u raju, sa kojeg nije smeo. Glupi Adam je zagrizao i zato smo imali dva svetska rata, koleru, kugu, a sada koronu, Fejsbuk, Instagram i adame i eve na društvenim mrežama. Znači, Lilit je nevina.


# Fejsbuk Dragan Vesić instagram
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima