Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 30. седница Општинског већа

rss

26.12.2010. Извор: Општина Алексинац

У петак, 24. децембра, одржана је 30. седница Општинског већа општине Алексинац, последња у овој години.

На дневном реду седнице нашло се 20 тачака, уз две измене и допуне – разматрање, измене и допуне програма рада предшколске установе „Лане“ за 2010/2011. годину и разматрање Нацрта одлуке о изменама и допунама одлуке о накнади за коришћење грађевинског земљишта.

Чланови општинског већа, на својој 30. седници, једногласно су усвојили програме пословања за 2011. годину и то ЈКП-а „Водовод и канализација“, ЈП-а за путеве и стамбено комуналне делатности општине Алексинац, ЈКП-а „Комуналне услуге“ (са изменама и допунама), Центра за културу и уметност, Библиотеке „Вук Караџић“, Градског позоришта „Театар 91“, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“, ОТИС-а и Установе „Завичајни музеј“ Алексинац.

Општинско веће је на свом заседању разматрало и усвојило нацрте одлука о изменама Одлука о општинским административним таксама, о локалним комуналним таксама, о боравишној такси, као и нацрт одлуке о изменама и допунама Одлуке о накнади за заштиту и унапређење животне средине на територији општине Алексинац.

На последњој овогодишњој седници Општинског већа већници су разматрали и усвојили Извештај о функционисању система одбране од града на територији Радарског центра “Крушевац” за период од 15. априла до 15. октобра 2010. године, уз закључак да се СО Алексинац обрати Влади Републике Србије са захтевом да се за наредну буџетску годину обезбеде већа средства за систем одбране од града. Овој седници присуствовао је и извешталац Михајло Васић, шеф Радарског центра “Крушевац”.

Најспорнија тачка дневног реда било је разматрање Захтева ФК Напредак за исплату средстава. Општинско веће донело је закључак да се на име заосталих дуговања исплате средства у износу од 257.000 динара, а да до краја јануара 2011. године ФК Напредак поднесе Општинском већу извештај о одржаној Скупштини клуба по новом Статуту.

У наставку свог 30. заседања већници су разматрали и усвојили Закључак Штаба за одбрану од поплава на територији општине Алексинац.

Осим поменутог Закључка, Извештаја РЦ “Крушевац” и Захтева ФК Напредак, све наведене тачке дневног реда биће упућене на коначно усвајање СО Алексинац, која је заказана за среду, 29. децембар.


# општина политика скупштина општинско веће Комуналне услуге ЈП Театар 91 Завичајни музеј СО Алексинац Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима