Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинари тврде да немају вишка запослених

rss

23.08.2017.

Општинско веће општине Алексинац је на последњој седници разматрало неколико предлога одлука које се односе на функционисање и рад локалне самоуправе.

Општинско веће, фото Радио Алексинац

Већници су једногласно подржали одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за ову годину, којом се предвиђа да у овдашњем јавном сектору за стално буде запослено 566 радника, пише Радио Алексинац.

Највећи број запослених, предвиђен је за Општинску управу 141 и Предшколску установу „Лане” 134. Код јавних комуналних предузећа, „Комуналне услуге” моћи ће да имају 91 запосленог, „Водовод и канализација” 80, а Предузеће за путеве и стамбено-комуналну делатност 37. Највећу дозвољену квоту код установа имаће Центар за културу и уметност 20, затим Библиотека „Вук Караџић” 19, Општинска организација за туризам и спорт 14, Установа за одмор и рекреацију деце „Липовац” 11, док ће Градско позориште „Театар 91” имати пет стално запослених, а Завичајни музеј четири. У систему локалне самоуправе су и Правобранилаштво општине са предвиђена четири радника и Центар за социјални рад са укупно шесторо запослених, који поред тога има и 18 радника чије плате финансира Република.

Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа Владе Републике Србије предвиђено је да максимални број запослених у алексиначкој локалној самоуправи буде 566, што је за 19 радних места мање него у одлуци из 2015. године. У ову квоту не улазе запослени на одређено време, који се ангажују по принципу – један на десеторо стално запослених. Оваквом расподелом, речено је на седници, у алексиначком јавном сектору нема вишка запослених, а стичу се услови и да се одређени број радника ангажованих на одређено запосли за стално.

Како је објаснио председседник Станковић, за такво запошљавање потребна је сагласност републичке Комисије за давање сагласности за ново запошљавање која то нерадо чини. Јавна предузећа и установе, које имају потребе за одређеним кадром, могу интерним конкурсом да преузимају раднике из других делова локалног јавног сектора.

По свему судећи, тренутно стално запослени у алексиначким јавним предузећима и установама не треба да брину за своја радна места.

За уједе паса преко 600 хиљада

Већници су се и овог пута сагласили у закључивању свих вансудских поравнања која су се нашла на дневном реду. Овога пута било их је 17, а за одштету грађанима из буџета ће бити издвојено око 630 хиљада динара, пошто се појединачне надокнаде крећу од 23 до 43 хиљаде динара.

Симићу четврти мандат

Чланови општинске владе прихватили су предлог комисије да се Драгиша Симић, дипломирани инжењер неорганске технологије из Житковца, именује за директора Јавно комуналног предузећа „Водовод и канализација”.

Симић је био једини кандидат на расписаном конкурсу, а након провере документације, усменог испитивања и оцењивања, комисија му је доделила 41 бод. Уколико Скупштина Општине Алексинац прихвати овај предлог на следећој седници, Симић ће се на чело ове установе наћи по четврти пут.


# Центар за културу и уметност Центар за социјални рад јавна предузећа општинско веће Комуналне услуге ЈП позориште Ненад Станковић Театар 91 Радио Алексинац Драгиша Симић Завичајни музеј систематизација општинска управа Вук Караџић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима