Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 30. sednica Opštinskog veća

rss

26.12.2010. Izvor: Opština Aleksinac

U petak, 24. decembra, održana je 30. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac, poslednja u ovoj godini.

Na dnevnom redu sednice našlo se 20 tačaka, uz dve izmene i dopune – razmatranje, izmene i dopune programa rada predškolske ustanove „Lane“ za 2010/2011. godinu i razmatranje Nacrta odluke o izmenama i dopunama odluke o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta.

Članovi opštinskog veća, na svojoj 30. sednici, jednoglasno su usvojili programe poslovanja za 2011. godinu i to JKP-a „Vodovod i kanalizacija“, JP-a za puteve i stambeno komunalne delatnosti opštine Aleksinac, JKP-a „Komunalne usluge“ (sa izmenama i dopunama), Centra za kulturu i umetnost, Biblioteke „Vuk Karadžić“, Gradskog pozorišta „Teatar 91“, Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“, OTIS-a i Ustanove „Zavičajni muzej“ Aleksinac.

Opštinsko veće je na svom zasedanju razmatralo i usvojilo nacrte odluka o izmenama Odluka o opštinskim administrativnim taksama, o lokalnim komunalnim taksama, o boravišnoj taksi, kao i nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji opštine Aleksinac.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća većnici su razmatrali i usvojili Izveštaj o funkcionisanju sistema odbrane od grada na teritoriji Radarskog centra “Kruševac” za period od 15. aprila do 15. oktobra 2010. godine, uz zaključak da se SO Aleksinac obrati Vladi Republike Srbije sa zahtevom da se za narednu budžetsku godinu obezbede veća sredstva za sistem odbrane od grada. Ovoj sednici prisustvovao je i izveštalac Mihajlo Vasić, šef Radarskog centra “Kruševac”.

Najspornija tačka dnevnog reda bilo je razmatranje Zahteva FK Napredak za isplatu sredstava. Opštinsko veće donelo je zaključak da se na ime zaostalih dugovanja isplate sredstva u iznosu od 257.000 dinara, a da do kraja januara 2011. godine FK Napredak podnese Opštinskom veću izveštaj o održanoj Skupštini kluba po novom Statutu.

U nastavku svog 30. zasedanja većnici su razmatrali i usvojili Zaključak Štaba za odbranu od poplava na teritoriji opštine Aleksinac.

Osim pomenutog Zaključka, Izveštaja RC “Kruševac” i Zahteva FK Napredak, sve navedene tačke dnevnog reda biće upućene na konačno usvajanje SO Aleksinac, koja je zakazana za sredu, 29. decembar.


# opština politika skupština opštinsko veće Komunalne usluge JP Teatar 91 Zavičajni muzej SO Aleksinac Vuk Karadžić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima