Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак победио Пазарце и приближио се Суперлиги

rss

13.01.2020.

Алексинчани немају разлога да скидају осмех са лица од почетка октобра. Њихов Напредак наставља да ниже велике успехе у дебитантској сезони у Кошаркашкој лиги Србије, па је након краћег црног низа у недељу 12. јануара, пред својим навијачима успео да скине скалп учеснику АБА 2 лиге, Новом Пазару.

Фото: архива

Тим Небојше Раичевића дуго је водио двоцифреном разликом, али је на крају успео да спаси тријумф у неизвесној завршници – 79:75. Успео је домаћин да уведе Пазарце у нешто „тврђи“ ритам, који им је углавном одговоарао током ове сезоне, што је на крају резултирало победом. Скок је био кључна категорија где су кошаркаши Напретка направили разлику, пошто су их имали чак 47, наспрам свега 28 колико су сакупили гости са југозапада Србије.

Два кошаркаша поделила су титулу најефикаснијег у редовима домаћих. Димитрије Раичевић и Лука Милојевић су уписали по 17 поена и били су једини двоцифрени у тиму Напретка. Са друге стране, код Новопазараца су се истакли Александар Тодоровић са 20 поена, те Алексеј Нешовић са 17 и Мајкл Малори са 15. Двоцифрен је био и Никола Кораћ, који је сусрет завршио са 12 поена крај свог имена.

Била је ово утакмица која је од самог почетка била под контролом Алексинчана. Домаћи су још у првој деоници дошли до двоцифрене предности, коју су гости ипак успели да истопе средином друге деонице серијом 10:0, чиме су дошли до изједначења. Но, снаге за нешто више у овом периоду није било, пошто је Напредак поново успео да се одлепи на сасвим солидних плус шест колико је било на полувремену – 44:38.

Трећа четвртина донела је нешто тврђу игру на обе стране, која је очигледно више пријала екипи из Алексинца. Домаћи су нанизали седам поена, поново отишли на двоцифрену разлику и задали Пазарцима домаћи задатак, који ови нису успели да реше. Јесу, додуше, гости са југозапада Србије увели меч у пенал завршницу, али ништа више од тога. Састав Небојше Раичевића лако је сачувао бодове и уписао осму победу у сезони, којом је пришао још један корак ближе Суперлиги – 79:75.

Напредак у наредном колу игра у Новом Саду против последњепласиране Војводине, док ће Нови Пазар покушати да се врати победама на домаћем терену против Вршца, који има великих проблема са одсуствима и повређеним кошаркашима.

Извор: mozzartsport.com


# кошарка Напредак КК Нови Пазар КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима