Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak pobedio Pazarce i približio se Superligi

rss

13.01.2020.

Aleksinčani nemaju razloga da skidaju osmeh sa lica od početka oktobra. Njihov Napredak nastavlja da niže velike uspehe u debitantskoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije, pa je nakon kraćeg crnog niza u nedelju 12. januara, pred svojim navijačima uspeo da skine skalp učesniku ABA 2 lige, Novom Pazaru.

Foto: arhiva

Tim Nebojše Raičevića dugo je vodio dvocifrenom razlikom, ali je na kraju uspeo da spasi trijumf u neizvesnoj završnici – 79:75. Uspeo je domaćin da uvede Pazarce u nešto „tvrđi“ ritam, koji im je uglavnom odgovoarao tokom ove sezone, što je na kraju rezultiralo pobedom. Skok je bio ključna kategorija gde su košarkaši Napretka napravili razliku, pošto su ih imali čak 47, naspram svega 28 koliko su sakupili gosti sa jugozapada Srbije.

Dva košarkaša podelila su titulu najefikasnijeg u redovima domaćih. Dimitrije Raičević i Luka Milojević su upisali po 17 poena i bili su jedini dvocifreni u timu Napretka. Sa druge strane, kod Novopazaraca su se istakli Aleksandar Todorović sa 20 poena, te Aleksej Nešović sa 17 i Majkl Malori sa 15. Dvocifren je bio i Nikola Korać, koji je susret završio sa 12 poena kraj svog imena.

Bila je ovo utakmica koja je od samog početka bila pod kontrolom Aleksinčana. Domaći su još u prvoj deonici došli do dvocifrene prednosti, koju su gosti ipak uspeli da istope sredinom druge deonice serijom 10:0, čime su došli do izjednačenja. No, snage za nešto više u ovom periodu nije bilo, pošto je Napredak ponovo uspeo da se odlepi na sasvim solidnih plus šest koliko je bilo na poluvremenu – 44:38.

Treća četvrtina donela je nešto tvrđu igru na obe strane, koja je očigledno više prijala ekipi iz Aleksinca. Domaći su nanizali sedam poena, ponovo otišli na dvocifrenu razliku i zadali Pazarcima domaći zadatak, koji ovi nisu uspeli da reše. Jesu, doduše, gosti sa jugozapada Srbije uveli meč u penal završnicu, ali ništa više od toga. Sastav Nebojše Raičevića lako je sačuvao bodove i upisao osmu pobedu u sezoni, kojom je prišao još jedan korak bliže Superligi – 79:75.

Napredak u narednom kolu igra u Novom Sadu protiv poslednjeplasirane Vojvodine, dok će Novi Pazar pokušati da se vrati pobedama na domaćem terenu protiv Vršca, koji ima velikih problema sa odsustvima i povređenim košarkašima.

Izvor: mozzartsport.com


# košarka Napredak KK Novi Pazar KK
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima