Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Ukupno: 188  Displaying: 41 - 50

Direktor Doma u Kulini ne želi da govori dok mu ne naredi ministar

26.05.2020.

Dom u Kulini kraj Aleksinca, u kome se neguju odrasli teže ometeni u mentalnom razvoju, jedna je od mnogih ustanova socijalne zaštite koja se suočila sa koronom. Radnici svedoče o propustima u jeku epidemije - da su u početku radili skoro bez ikakve zaštite, a potom i 16 sati provodili pod punom opremom kako bi zbrinuli obolele.

Opširnije

Komentara: 0

Bolnica se postepeno vraća u obim pre uvođenje vanrednog stanja

18.05.2020.

Zbog povoljnijeg epidemiološkog stanja u Aleksincu, Opšta bolnica se od danas, 18. maja, postepeno povećava obim rada i vraća u redovno stanje.

Opširnije

Komentara: 0

Dom za stare u Aleksincu i dalje kritičan zbog "ulaska" koronavirusa

23.04.2020.

Kao stabilnu, mirnu i pod kontrolom ocenio je epidemiolog Branislav Tiodorović situaciju u ustanovama socijalne zaštite na jugu, jer su oboleli od koronavirusa uglavnom u karantinu. Nešto teža situacija je u domovima za stare, iz aleksinačkog staračkog doma 12 korisnika je na lečenju u novoj kovid bolnici u Sokobanji.

Opširnije

Komentara: 0

U Gerontološkom centru u Aleksincu zaraženo 32 korisnika i 2 zaposlena

Južne vesti 22.04.2020.

U aleksinačkom Gerontološkom centru korona virus ima 32 korisnika, od kojih je četvoro na lečenju i u teškom stanju, a zaraženo je i dvoje zaposlenih, kaže načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Za još sedmoro starih u isturenom odeljenju doma u Tešici čekaju se rezultati testiranja, dodaje, a dva radnika su pozitivna. Sotirovski navodi da je nedavno otvorena kovid bolnica u Sokobanji za Aleksinčane kojima je neophodno lečenje.

Opširnije

Komentara: 6

Šta se desilo pa je Aleksinac pre par dana zabeležio 56 zaraženih za 24 sata?

22.04.2020.

Pre dva dana Aleksinac je sa čak 56 novobolelih od korona virusa, u roku od samo 24 časa, bio drugi na listi odmah iza Beograda. Dan kasnije sa još 18 pozitivnih na Kovid-19 pao je na peto mesto, ali se i dalje sa 122 zaražene osobe nalazi u TOP 10 gradova u Srbiji!

Opširnije

Komentara: 0

Nedimović: Dom za stare „Kulina” stavljen pod kontrolu

Politika 18.04.2020.

Šef Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Nišavskog i Topličkog okruga, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je jutros da je u domu za stare „Kulina” u opštini Aleksinac situacija stavljena pod kontrolu.

Opširnije

Komentara: 0

Direktor Doma zdravlja Aleksinac u samoizolaciji, zaražen koronavirusm

Južne vesti 05.04.2020.

Prvi čovek aleksinačkog Doma zdravlja Rodoljub Živadinović pozitivan je na virus korona, saopštili su u Savezu pčelarskih organizacija Srbije, čiji je takođe predsednik. Kažu i da se ovaj epidemiolog već par dana nalazi u samoizolaciji.

Opširnije

Komentara: 8

Prvi zaraženi koronavirusom i u manjim opština na jugu Srbije

29.03.2020.

Prvi slučajevi obolelih od korona virusa registrovani su u Aleksincu, Kuršumliji, Gadžinom Hanu i Bujanovcu, pokazuju poslednji podaci sajta COVID 19.

Opširnije

Komentara: 2

Intervju: Istine i zablude o koronavirusu (drugi deo)

Aleksinac.net 27.03.2020.

Razgovor vodimo sa jednim od najkompetetnijim naučnikom na prostorima država Balkana i šire, pukovnikom ABHO, Akademikom prof. dr Radetom Biočaninom-pukovnik ABHO, red. univerzitetskim profesorom IUT Travnik, članom Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti, članom Naučnog komiteta Ruske akademije nauka i Naučnim savetnikom za defendološka istraživanja.

Opširnije

Komentara: 0

Intervju: Istine i zablude o koronavirusu (prvi deo)

Aleksinac.net 27.03.2020.

Rizici nisu isti širom sveta, a razlikuju se u zavisnosti od vrste opasnosti, lokaliteta, izloženosti, „ranjivosti“ i kapaciteta za postupanje u vanrednim situacijama. Ovoga puta, u međunarodnim odnosima, po ko zna koji puta zagospodarila je sila, možda do sada najopasniji biološki virus - koronavirus. Glavni izvor je bila mnogoljudna svetska sila Kina, a onda je krenuo silovito (uz brojne načine širenja) na sve strane sveta (u Italiji i Španiji najviše).

Opširnije

Komentara: 0

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Ukupno: 188  Displaying: 41 - 50

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima