Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Pretraga
cirilica | latinica

Zdravlje

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 126  Prikazano: 1 - 10

Mnogi Aleksinčani umru pre nego što dočekaju protezu

N1 08.04.2019.

U Aleksincu, po regularnoj sistematizaciji, samo jedan zubni tehničar pravi proteze u Domu zdravlja. Tamo u svakom trenutku oko 200 pacijenata starijih od 65 godina, koji imaju pravo na besplatne ili "jeftinije" proteze, čeka između osam i 10 meseci da dobije zamenu za sopstvene zube.

opširnije

Komentara: 0

Stariji Aleksinčani na stomatološke proteze čekaju od 8 do 10 meseci

Južne vesti 13.03.2019.

Samo jedan zubni tehničar i dva stomatologa prave zubne proteze za Aleksinčane, pa stariji od 65 godina zamene za zube čekaju od 8 do 10 meseci. Doktor stomatologije Dragan Stamenković iz Doma zdravlja pojašnjava da je tako zbog zabrane zapošljavanja i kaže da im je potreban još jedan tim kako bi smanjili listu čekanja na kojoj je oko 200 pacijenata.

opširnije

Komentara: 0

Dom zdravlja u Sokobanji "pozajmio" dvoje ginekologa

07.02.2019.

Sokobanja je ovih dana ostala bez ginekologa u Domu zdravlja, zbog čega su pacijenti morali na preglede da putuju u Aleksinac ili Zaječar. Pismo zabrinutih građana smo juče objavili, a već danas je nađeno rešenje za ovaj problem.

opširnije

Komentara: 0

Dom zdravlja u Sokobanji ostao bez ginekologa

06.02.2019.

Čitaoci iz Sokobanje su nam se javili sa ozbiljnim problemom koji je nastao u njihovom Domu zdravlja. Njihovo pismo prenosimo u celini.

opširnije

Komentara: 2

Domu u Kulini doniran aparat za laboratoriju i krevet za kupanje

25.01.2019.

Za analize krvi i urina osoba smeštenih u Domu u Kulini, koje osim teškog stepena ometenosti u razvoju imaju i druge teške zdravstvene probleme, sada laboratorija ove ustanove neće koristiti prevaziđeni aparat, niti ručno prati epruvete, a korisnici neće biti slati u Aleksinac. Domu za smeštaj odraslih doniran je biohemijski analizator, kao i krevet za kupanje ležećih pacijenta i tri medicinska dušeka.

opširnije

Komentara: 0

Besplatna mamografija u ražanjskom Domu zdravlja

22.01.2019.

Besplatna mamografija koja se već nešto više od nedelju dana sprovodi u ražanjskom Domu zdravlja privukla je veliku pažnju stanovnica ove opštine, ali i susedstva. Do sada je pregledano 186 žena, u proseku dvadesetak dnevno, a iz ove ustanove poručuju da se na preventivni pregled dojke mogu javiti sve žene između 50 i 69 godina, kako iz Ražnja, tako i iz Aleksinca i okolnih opština.

opširnije

Komentara: 0

U Aleksinačkoj bolnici uspešno izvađen tumor od osam kilograma

D. Alihodžić, Večernje novosti 13.01.2019.

Lekari u aleksinačkoj bolnici spasli devedesetogodišnju staricu, koja uprkos svemu nije gubila optimizam. Bakina velika želja za životom zadivila hirurge, koji su iz njenog stomaka izvadili tumor od osam kilograma

opširnije

Komentara: 0

Od sada EKG pregledi i u žitkovačkoj ambulanti

06.01.2019.

Kao što je poznato, tokom 2018. godine kompletno je sanirana ambulanta u Žitkovcu. U novoj godini, već u januaru, ambulanta u Žitkovcu dobiće po prvi put u istoriji i sopstveni EKG aparat, a tokom godine i centralno grejanje.

opširnije

Komentara: 0

Niš ekspres naplaćuje overu i povratnih karata

14.12.2018.

Vesna Ilić, predsednica udruženja "Ljubav Vera nada" uočila je jednu pojavu koju što pre treba promeniti.

opširnije

Komentara: 2

STOP zagađenju prirode

Vukan Ostojić 16.11.2018.

Kao i mnogi portali u Srbiji, a i šire, i mi pišemo o zagađenju prirode bacanjem kesa i puštanja balona sa helijumom. Zbog onih koji ne znaju zašto ovo ne treba da rade pokušaćemo da im objasnimo kroz ovaj tekst.

opširnije

Komentara: 1

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 126  Prikazano: 1 - 10