Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Politika

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 851  Displaying: 1 - 10

Najmanja izlaznost u Aleksincu, ali podržali promene ustava

Južne vesti 18.01.2022.

U opštinama Nišavskog okruga većina birača izašlih na glasanje odgovorila je potvrdno na referendumsko pitanje o promeni Ustava. Najveća izlaznost od 50% zabeležena je u opštini Doljevac, gde je i najveći procenat onih koji su zaokružili "da", dok je najmanja izlaznost od 30,44% bila u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Mnogi građani ne znaju za šta se glasa na referendumu, težak put do potpunih informacija

Južne vesti 13.01.2022.

“Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije” - pitanje je na koje će u nedelju, 16. januara, građani koji izađu na referendum moći da odgovore sa “da” ili “ne”. Mnogi, međutim, nisu sigurni o čemu zapravo treba da odlučuju, a pojedini stručnjaci kažu da se do potpunih informacija teško dolazi i da je to namera vlasti, a ne slučajni propust.

Opširnije

Komentara: 0

NE na referendumu je NE daljoj kolonizaciji Srbije

prof. dr Tamara Milenković Kerković 09.01.2022.

U ime Srpskog pokreta Dveri, u ime svih Ustavobranitelja i potpisnika Apela narodu i u svoje ime pozivam građane Srbije da na Referendumu zakazanom za nedelju 16. januara zaokruže NE promeni Ustava Republike Srbije.

Opširnije

Komentara: 0

10 miliona dinara za Aleksinac u 2022. godini

Opština Aleksinac 11.12.2021.

Na sastanku u Nišu, koji je danas održao predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je i predsednik opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Šešelj u petak u Nišu

Srpska radikalna stranka 08.12.2021.

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Aleksincu obaveštava građane opštine Aleksinac, kao i sve svoje članove i simpatizere da prof. dr Vojislav Šešelj poklanja svoje knjige u Nišu, u petak – 10. decembra 2021. godine od 10 časova – most kod tvrđave.

Opširnije

Komentara: 0

Sramno zapošljavanje supruge predsednika opštine Aleksinac, Dalibora Radičevića

Stranka slobode i pravde 03.09.2021.

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde u Aleksincu izdao je saopštenje o zapošljavanje supruge predsednika opštine Aleksinac Dalibora Radičevića u predškolskoj ustanovi Lane, koje prenosimo u celini.

Opširnije

Komentara: 3

N1: kompanija Gramer u Aleksincu otpušta radnike, vlasti ćute

Milan Stojanović / N1 16.08.2021.

Otpuštanje radnika u još jednoj fabrici na jugu Srbije koja je koristila državne subvencije. Nemačka kompanija Gramer, koja se bavi proizvodnjom komponenti za unutrašnjost automobila i sedišta za specijalna vozila, kako javljaju radnici njihove fabrike u Aleksincu, otpustila je 90 žena kao tehnološki višak. Ni iz fabrike, ni iz opštine Aleksinac, nema zvanične potvrde, ali je Stranka slobode i pravde pokazala SMS poruke poslate radnicama, uz tvrdnju da je u pitanju tek početak krize u…

Opširnije

Komentara: 0

Milan Stevanović, novo lice na aleksinačkoj političkoj pozornici

V. Kostić 24.07.2021.

Jedan je od retkih ljudi koji je u svet politike ušao iskrenim stavom da mu od politike i političara ne treba nikakva lična korist.

Opširnije

Komentara: 0

SSP: Službeni automobil Grada Niša slupan tokom privatne posete Aleksincu

N1 / Milan Stojanović 23.07.2021.

Stranka slobode i pravde saopštila je da je visoka funkcionerka ili funkcioner lokalne vlasti u Nišu uništio službeni automobil, koristeći ga u privatne svrhe tokom puta u Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Neophodna hitna reakcija nadležnih u slučaju epidemije afričke svinjske kuge u Mozgovu

Beta.rs 18.07.2021.

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas “hitnu reakciju” nadležnih zbog epidemije afričke svinjske kuge koja je pogodila naselje Mozgovo u opštini Aleksinac, na koju je ta stranka ukazala “pre nekoliko meseci”.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 851  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima