Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 171  Displaying: 51 - 60

Besplatna mamografija u ražanjskom Domu zdravlja

22.01.2019.

Besplatna mamografija koja se već nešto više od nedelju dana sprovodi u ražanjskom Domu zdravlja privukla je veliku pažnju stanovnica ove opštine, ali i susedstva. Do sada je pregledano 186 žena, u proseku dvadesetak dnevno, a iz ove ustanove poručuju da se na preventivni pregled dojke mogu javiti sve žene između 50 i 69 godina, kako iz Ražnja, tako i iz Aleksinca i okolnih opština.

Opširnije

Komentara: 0

U Aleksinačkoj bolnici uspešno izvađen tumor od osam kilograma

D. Alihodžić, Večernje novosti 13.01.2019.

Lekari u aleksinačkoj bolnici spasli devedesetogodišnju staricu, koja uprkos svemu nije gubila optimizam. Bakina velika želja za životom zadivila hirurge, koji su iz njenog stomaka izvadili tumor od osam kilograma

Opširnije

Komentara: 0

Od sada EKG pregledi i u žitkovačkoj ambulanti

06.01.2019.

Kao što je poznato, tokom 2018. godine kompletno je sanirana ambulanta u Žitkovcu. U novoj godini, već u januaru, ambulanta u Žitkovcu dobiće po prvi put u istoriji i sopstveni EKG aparat, a tokom godine i centralno grejanje.

Opširnije

Komentara: 0

Niš ekspres naplaćuje overu i povratnih karata

14.12.2018.

Vesna Ilić, predsednica udruženja "Ljubav Vera nada" uočila je jednu pojavu koju što pre treba promeniti.

Opširnije

Komentara: 2

STOP zagađenju prirode

Vukan Ostojić 16.11.2018.

Kao i mnogi portali u Srbiji, a i šire, i mi pišemo o zagađenju prirode bacanjem kesa i puštanja balona sa helijumom. Zbog onih koji ne znaju zašto ovo ne treba da rade pokušaćemo da im objasnimo kroz ovaj tekst.

Opširnije

Komentara: 1

Ministarstvo ćuti o slučaju Aleksinčanke koja sumnja u dijagnozu tumora

14.11.2018.

Već više od 20 dana nema nikakvog odgovora iz Ministarstva zdravlja povodom navoda Jelene Lazarević iz Aleksinca da su joj lekari u Nišu postavili pogrešnu dijagnozu karcinoma grlića materice, što ona dokazuje tvrdnjom da su joj lekari u Švedskoj rekli da je zdrava žena i činjenicom da je i dalje živa.

Opširnije

Komentara: 0

KC Niš: Navodi Aleksinčanke netačni, greška eventualno u nalazu biopsije

01.11.2018.

Iz niškog Kliničkog centra odbacili su optužbe Aleksinčanke Jelene Lazarević da su joj postavili pogrešnu dijagnozu i nesavesno je lečili, ističući da je dijagnoza postavljena na osnovu analiza i da je greška jedino mogla da se dogodi isključivo zbog nalaza biopsije iz privatne klinike. Takođe tvrde da je revizija biopsije pokazala da je reč o istoj vrsti karcinoma.

Opširnije

Komentara: 1

Rezultati rada Doma zdravlja Aleksinac u prethodne četiri godine

17.10.2018.

Direktor aleksinačkog Doma zdravlja izašao je u javnost sa rezultatima rada ove zdravstvene ustanove, od kako je početkom 2014. godine osnivačka prava preuzela opština Aleksinac do danas

Opširnije

Komentara: 16

Hamam – tursko parno kupatilo

Nataša 25.09.2018.

Hamam, trusko ili parno kupatilo savršen je izbor za relaksaciju nakon stresnog dana ili jednostavno za pročišćavanje organizma. Boravak u prostoriji gde je vazduh zasićen vlagom a temeperatura dotiže do 50 stepeni celzijusovih odlično utiče na okrepljenje organizma ali i blistavost naše kože...

Opširnije

Komentara: 2

Potrebna pomoć maloj Nikolini

Dušan Ostojić 01.08.2018.

Nikolina Tasković poreklom iz Aleksinca danas ima 4 godine i boluje od izuzetno retkog generskog poremećaja nazvanog Phelan-McDermid sindrom. Trenutno se nalazi u bolnici.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 171  Displaying: 51 - 60

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}