Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predloženo da na jugu nova kovid bolnica bude u Aleksincu

rss

13.07.2020.

Gradski štab za vanredne situacije je predložio da nova kovid bolnica na jugu bude Opšta bolnica u Aleksincu, jer kažu da je najopremljenija i spremna da pruži pomoć i najugroženijima.

Foto: arhiva

Zbog sve većeg broja obolelih od virusa korona, kojima je neophodno lečenje, razmatra se otvaranje nove kovid bolnice na jugu Srbije.

Kapaciteti su skoro puni u Vranju, Leskovcu i Surdulici, a Štab u Nišu je, pored novih mera, predložio i da Opšta bolnica u Aleksincu postane kovid bolnica.

Predložili smo da to bude Aleksinac, jer struka kaže da je najopremljenija i spremna da pruži pomoć i najugroženijima, s obzirom na to da sada pacijenti u Niš dolaze iz Jagodine, Paraćina, Pazara. Da li će mišljenje struke Republički krizni štab da prihvati, očekujemo odgovor - kaže načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Ministar zdravlja je nedavno najavio da će Niš ponovo imati i privremenu bolnicu za smeštaj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. Neki od članova Gradskog štaba predlagali su da to bude neki od stacionara u Niškoj Banji, ali Sotirovski kaže da Ministarstvo zdravlja od Štaba nije tražilo lokaciju za privremenu bolnicu za lakše pacijente.

Izvor: Južne vesti

Komentara: 0


# Dragana Sotirovski Opšta bolnica koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima