Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8046  Displaying: 1 - 10

1. decembar - Svetski dan SIDE

Crveni krst Aleksinac 01.12.2020.

Globalna solidarnost, zajednička odgovornost je slogan pod kojim obeležavamo 1. decembar - Svetski dan SIDE.

Opširnije

Komentara: 0

Prepune čekaonice i kreveti, građani poručili "Neka vidi Vučić"

01.12.2020.

Snimak koji smo objavili pre nekoliko dana na kome se vide desetine ljudi, koji zbijeni jedni do drugih čekaju na pregled u Opštoj bolnici u Aleksincu, bolnički kreveti na kojima su i po 3 pacijenta, rukavice i krv na podu i oronuli zidovi bolničke zgrade - scene su iz video snimka nastalog u aleksinačkoj bolnici koji se širi društvenim mrežama, a koji je stigao i do portala Južne vesti.

Opširnije

Komentara: 0

Zaposleni u bolnici su na ivici snage zbog sve gore situacije sa Kovidom

Opština Aleksinac 30.11.2020.

Konstatovano je da se epidemiološka situacija na teritoriji opštine Aleksinac pogoršala.

Opširnije

Komentara: 1

Počela akcija slikanja murala u Aleksincu

30.11.2020.

Ne možemo a da se ne zapitamo, da li je trenutno pandemija koronavirusa i da li je situacija u Aleksincu alarmantna ili ipak ne?

Opširnije

Komentara: 2

Bolnica u Sokobanji puna, 91 kovid pacijent iz Beograda

Tanjug 30.11.2020.

U bolnici za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji, koja je pretvorena u kovid bolnicu, u protekla dva dana dovoženi su pacijenti iz Beograda, njih 91 ukupno, pa ova zdravstvena ustanova više nema slobodnih mesta za zaražene iz mesta u Nišavskom i Borskom okrugu koji gravitiraju prema ovoj ustanovi, izjavila je za Tanjug direktorka Vesna Milanović.

Opširnije

Komentara: 0

Na zahtev opšte bolnice Aleksinac postavljen šator kao čekaonica

Aleksinac.net 29.11.2020.

Posle pisanja Aleksinac net i snimka koji smo juče objavili, nešto se ipak događa ispred oronule zgrade ATD-a i dugim redovima prouzrokovanim Kovidom 19.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Vreme neviđenih uspeha

29.11.2020.

Ako koza laže, rog ne laže! Stara izreka potvrđuje srpsku svakidašnjicu. Elem, ima zluradih ljudi u zemlji Srbiji koji ne veruju u tvrdnje vladajuće elite, i pogotovu prvog među nama, o sveopštom napretku i prosperitetu naše Otadžbine. To je ono o najmanjem padu društvenog proizvoda u Evropi, najpre. Do kraja godine možda i ne bude pada proizvodnje i standarda. Bićemo na nuli. Mada smo mi na nuli već decenijama, a pakosnici još ubeđuju da smo i ispod nule. U debelom minusu!

Opširnije

Komentara: 0

Najstarija porodica iz carske Rusije u Žitkovcu

Boža Marković 29.11.2020.

Kako bi smo sačuvali od zaborava poreklo nekih ruskih porodica pišemo nove redove u tom cilju, ali i zato što se uglavnom radi o dobrim, disciplinovani, radnim i vrednim ljudima koji su naši susedi, poznanici, prijatelji, kao i saznamo kako su Rusi posle crvene revolucije, bežali i u Kraljevinu Srbiju, KSHS, a i u novije vreme su mnogi Rusi izabrali Republiku Srbiji za svoju zemlji. Koji su ih razlozi vodili u zemlju podrške- našu Srbiju?

Opširnije

Komentara: 0

Kako izgledaju pregledi u doba korone u Aleksincu

Aleksinac.net 28.11.2020.

Na Fejsbuku se pojavio snimak koji je nastao u jednoj od naših medicinskih ustanova, koji izgleda kao da je scena iz nekog horor filma, a ne iz ambulante u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 1

Pesma posvećena proslavljenom fudbaleru

Boža Nesvrćanin 28.11.2020.

Nastala je mnogo pre nego što je objavljena himna "Maradona", u trećem poglavlju knjige, u kome su opevani mnogi drugi značajni sportisti Srbije i sveta, književnika Dragiše Markovića "Buka strašnija od zvuka" 2018., Društvo za narodno prosvećivanje "Svetionik" Kragujevac. To poglavlje nosi naslov "Sportisti - naši uzori", gde je poučna pesma o Maradoni.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8046  Displaying: 1 - 10

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}