Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura
12345678>>>Ukupno: 659  Displaying: 1 - 10

FLEKE – Stubovi od prašine i vetra

Časlav Vasiljević 26.11.2022.

Pretposlednje takmičarske večeri na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu predstavilo se Kraljevačko pozorište predstavom „Fleke“, autora Tijane Grumić (tekst) i Juga Đorđevića (režija), koja se s pravom može nazvati poemom o odrastanju.

Opširnije

Komentara: 0

DEČKO IZ POSLEDNjE KLUPE – Miris srednje klase

Časlav Vasiljević 25.11.2022.

Drama „Dečko iz poslednje klupe“ savremenog španskog pisca Huana Majorge, u režiji Tijane Vasić i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, prikazana je treće večeri na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Opširnije

Komentara: 0

POSLEDNjE DEVOJČICE – Materica kao fabrika

Časlav Vasiljević 24.11.2022.

Druge festivalske večeri PIP-a prikazana je predstava „Poslednje devojčice“ subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji“, koju je napisala Maja Pelević a režirao Kokan Mladenović.

Opširnije

Komentara: 0

OVA ĆE BITI ISTA – Farsa ili odraz stvarnosti?

Časlav Vasiljević 23.11.2022.

Predstavom Ateljea 212 iz Beograda „Ova će biti ista“, autorke Staše Bajac, u režiji Ivana Vukovića i izvedbi glumaca Uroša Jakovljevića, Dejana Dedića i Ivana Mihailovića, počeo je u Aleksincu deseti Festival prvoizvedenih predstava.

Opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Tomu Zdravkovića

Nikola Mitić 20.11.2022.

U programu manifestacije sećanje na Tomu Zdravkovića učesnici ove manifestacije bili su Ljubica Veličković (violina), Aleksandar Ristić (klavir), Danka Veljković (violina), Olivera Bacić, Grupa Kalem, Orkestar Srđana i Kristijana Azirovića, a domaćin večeri bio je glumac Aleksandar Mihailović. Na kraju samog programa usledila je dodela specijalne nagrade gde je Gordani Živanović (direktorka Centra za kulturu i umetnist u penziji) dodeljena plaketa ove manifestacije za doprinos u realizaciji…

Opširnije

Komentara: 0

Hor Šumatovac učestvovao na horskom festivalu u Požarevcu

Slađana Marković 27.10.2022.

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac bio je učesnik 5. po redu festivala duhovne i svetovne muzike u Požarevcu, u organizaciji Crkve Svete Petke i Crkvene opštine Požarevac.

Opširnije

Komentara: 0

Svečana akademija Tihomira R. Đorđevića

Nikola Mitić 19.10.2022.

Danas u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu održana je svečana akademija dodele Nagrade "Tihomir R. Đorđević" i priznanje "Čuvar zavičaja"

Opširnije

Komentara: 0

Šumatovac oduševio Hočevara

Slađana Marković 25.09.2022.

U utorak, 13. septembra, sa početkom u 19 časova, Aleksinački mešoviti hor Šumatovac je održao koncert u Katoličkoj crkvi Uzvišenje Svetog križa, u Nišu, uoči istoimenog praznika, koji slavi ova crkva.

Opširnije

Komentara: 0

Šumatovac na putu duhovnosti

Slađana Marković 22.09.2022.

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac imao je čast da zatvori ovogodišnje duhovne horske svečanosti SAZVUČJA, 17.9.2022. u Rakovici, kao stalni gost i učesnik festivala od njegovog osnivanja

Opširnije

Komentara: 0

Izložba koju treba posetiti

Nikola Mitić 17.09.2022.

U Art galeriji sinoć je svečano otvoren prvi salon fotografija "Aleksinac 2022" Fotografije majstora mnoge posetioce je ostavila bez reči jer je i sama tema dirnuta a to je "LjUBAV", iz svake fotografije zrači ljubav kao što je i sama tema ove izložbe.

Opširnije

Komentara: 0

12345678>>>Ukupno: 659  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima