KulturaKultura
Pretraga
cirilica | latinica

Kultura

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 375  Prikazano: 1 - 10

Big bend RTS-a otvara „Naisus džez fest“ u Aleksincu

10.10.2018

Na predfestivalskoj večeri trinaestog Internacionalnog susreta džez muzičara „Naisus džez fest“, u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, 1. novembra od 20 sati nastupiće Big bend RTS-a. Sledećeg dana oni će održati koncert u velikoj sali Narodnog pozorišta u Nišu.

opširnije

Komentara: 2

Međunarodni konkurs za umetničke radove na temu Nikolaj Nikolajevič Rajevski

Boža Marković 09.10.2018

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" iz Žitkovca, usvojilo je program za međunarodni konkurs za umetničke radove na temu Nikolaj Nikolajevič Rajevski. Na konkurs bi mogli da se jave umetnici iz raznih oblasti: vajari, skulptori, slikari, književnici, istoričari, filolozi, muzičari, sportisti i drugi.

opširnije

Komentara: 1

"Jocina deca" održala koncert njegove muzike

Boža Marković 26.09.2018

U ponedeljak, 24. septembra 2018. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu održan je koncert muzike plodnog aleksinačkog muzičkog stvaraoca Jovice Gavrilovića, obeleživši tako dve godine od njegove smrti. Ovaj koncert organizovan je za kraj "Aleksinačkog kulturnog leta", a na njemu su učestvovali hor "Pevnica" iz Aleksinca i "Konstantin" iz Niša.

opširnije

Komentara: 1

Velika čast za našeg sugrađanina

Dušan Ostojić 23.09.2018

Nikola Cvetković, predavač na Muzičkoj akademiji u Nišu imaće zanimljiv međunarodni nastup. Nikola je pijanista koji će imati samostalni nastup u Ukrajini kroz seriju zakazanih koncerta pod nazivom Katatonia.

opširnije

Komentara: 1

"Pevnica" i "Konstantin" pevaju u čast Jovice Gavrilovića

21.09.2018

U ponedeljak, 24. septembra, od 20 časova, u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture biće održan zajednički koncert horova ''Pevnica'' i ''Konstantin'', pod nazivom ''Veče Jocinih melodija''. 

opširnije

Komentara: 4

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

Dušan Ostojić 16.08.2018

U želji da predstavimo mlade i uspešne ljude iz Aleksinca, saznao sam da u našem gradu živi jedan mlad momak koji se nalazi u grupi najboljih klasičnih gitarista u Srbiji. Ovih dana sam imao priliku da upoznam Damira, i stekao sam utisak da je jedan vredan i lepo vaspitan momak pred kojim se smeši ozbiljna umetnička karijera.

opširnije

Komentara: 0

Orthodox Celts predvode ovogodišnji Al Rok Fest

Mike Stankovich 07.08.2018

Za kraj raspusta na "Taš"-u, stadionu za male sportove, održaće se treći po redu Al Rok Fest u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Glavne zvezde su Orthodox Celts, a nastupaju i Čovek bez Sluha i Zaa. Ulaz je besplatan a datum održavanja je 31. avgust sa početkom od 20.30 časova.

opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Velimira Rajića - seća li se njegov rodni grad njega?

Boža Marković 26.07.2018

Počev od pogrešne tvrdnje Pere Zupca da je pisac antologijske pesme "Na dan njenog venčanja" Velimir Rajić rođen u Beogradu, izrečene sigurno zato da sve što je važno je beogradsko, pa i ovaj antologijski pesnik, i drugi gradovi poput Čačka, Gornjeg Milanovca, a najviše Aleksinac, imaju pravo da se nadmeću oko svojatanja Velimira Rajića, baš zato što je on rođen u Aleksincu u istorijskoj Taušanovićevoj ulicu, značajnoj po drugim znamenitim ličnostima Aleksinca.

opširnije

Komentara: 0

Dragiša Marković napisao pesmu "Nikolaj II Romanov"

18.07.2018

Dragiša Marković napisao je pesmu "Nikolaj II Romanov", povodom 100 godina otkako su boljševici streljali celokupnu rusku carsku porodicu.

opširnije

Komentara: 0

Predavanje na temu: "Tihomir R. Đorđević u Aleksincu"

30.06.2018

Na Vidovdan biblioteka "Vuk Karadžić" i Centar za kulturu i umetnost Aleksinac u sali biblioteke organizovali su predavanje na temu: "Tihomir R. Đorđević u Aleksincu". Rad o ovoj znamenitoj ličnosti Aleksinca Tihomiru R. Đorđeviću, ali i o celoj porodici Đorđević, uradio je i zainteresovanim izložio dr Dragan Aleksić, istoričar iz Beograda.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 375  Prikazano: 1 - 10