Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 170  Displaying: 31 - 40

Intervju: Istine i zablude o koronavirusu (drugi deo)

Aleksinac.net 27.03.2020.

Razgovor vodimo sa jednim od najkompetetnijim naučnikom na prostorima država Balkana i šire, pukovnikom ABHO, Akademikom prof. dr Radetom Biočaninom-pukovnik ABHO, red. univerzitetskim profesorom IUT Travnik, članom Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti, članom Naučnog komiteta Ruske akademije nauka i Naučnim savetnikom za defendološka istraživanja.

Opširnije

Komentara: 0

Intervju: Istine i zablude o koronavirusu (prvi deo)

Aleksinac.net 27.03.2020.

Rizici nisu isti širom sveta, a razlikuju se u zavisnosti od vrste opasnosti, lokaliteta, izloženosti, „ranjivosti“ i kapaciteta za postupanje u vanrednim situacijama. Ovoga puta, u međunarodnim odnosima, po ko zna koji puta zagospodarila je sila, možda do sada najopasniji biološki virus - koronavirus. Glavni izvor je bila mnogoljudna svetska sila Kina, a onda je krenuo silovito (uz brojne načine širenja) na sve strane sveta (u Italiji i Španiji najviše).

Opširnije

Komentara: 0

Brojevi telefona za informacije o radu Doma zdravlja

24.03.2020.

Građani koji imaju potrebe za pregledom u Domu zdravlja moraće prvo da se informišu preko dostupnih brojeva telefona. Zbog vanrednog stanja u Srbiji Dom zdravlja je izmenio režim rada.

Opširnije

Komentara: 0

Posebna ordinacija za pregled pacijenata sa respiratornim simptomima

18.03.2020.

U Ministarstvu zdravlja u Beogradu održan sastanak svih direktora domova zdravlja iz cele Srbije, na kome su dobijena precizna uputstva o daljem postupanju svih domova zdravlja u kontroli epidemije izazvane korona virusom. Glavno uputstvo tiče se otvaranja posebne izdvojene ordinacije sa posebnim ulazom, u kojoj će se pregledavati isključivo pacijenti sa visokom temperaturom i respiratornim simptomima, sa teritorije cele opštine.

Opširnije

Komentara: 0

Otkazani svi događaji Centra za kulturu i umetnost

11.03.2020.

Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu je odlučio da u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja Republike Srbije u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze koronavirusom otkaže sve manifestacije i probe do ponedeljka, 16. marta 2020. godine.

Opširnije

Komentara: 0

Namirnice koje jačaju imuni sistem

07.03.2020.

Mnogo je bolje sprečiti nego lečiti, ojačajte imuni sistem na vreme i zaštitite se od svih vrsta virusa.

Opširnije

Komentara: 0

Kako grip utiče na organizam: Simptomi i posledice

25.02.2020.

Naučne studije omogućile su ekspertima da otkriju kako grip utiče na organizam. Većina ljudi je u nekom trenutku bolovala od ovog oboljenja i zna da ono nije prijatno. U ovom članku ćete saznati gde se javljaju simptomi slični gripu.

Opširnije

Komentara: 0

Učenici upoznati sa posledicama Hepatitisa A i B

20.12.2019.

U cilju sprovođenja preventivno zdravstvene zaštite Dom zdravlja Aleksinac i Crveni krst Aleksinac organizovalim su edukativno predavanje na temu "Hepatitis A i B" u sredu 18. decembra 2019.godine.

Opširnije

Komentara: 0

Zdravstvenim ustanovama uručeno 12 sanitetskih vozila

Ekapija 17.12.2019.

Sredstva za nabavku 12 saniteta, u ukupnom iznosu od približno 134 miliona dinara, raspoređena su na javnom konkursu koji je sprovelo Ministarstvo pravde. Vozila su uručena zdravstvenim ustanovama i u Aleksincu, Ražnju i Sokobanji.

Opširnije

Komentara: 1

Jezivi uslovi na Odeljenju dečije neurologije u Nišu

Aleksinac.net 24.10.2019.

Našoj redakciji stiglo je pismo roditelja čija se deca leče na Odeljenju dečije neurologije u Nišu.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 170  Displaying: 31 - 40

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}