Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani ne veruju gradskoj vlasti

U otvorenoj anketi redakcije Aleksinac.net, članovi poznate gradske Fejsbuk grupe Aleksinac - Aleksinac, izneli su javno svoje mišljenje o tome koliko veruju gradskim vlastima.

Opširnije

Korona epizoda br. 19: Moja je pesma lagana

Prijatelj priče "Teki 1". Priču obavezno čitati uz muzičku numeru koju ćete naći na ovoj stranici.

Opširnije

Građani Aleksinca moći će da konkurišu za subvencije za ugradnju solarnih panela

Priliku da na svojim kućama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja domaćinstva imaće građani 37 gradova i opština u Srbiji, a među njima i stanovnici Aleksinca i Sokobanje. Država i lokalne samouprave tu meru finansiraju sa ukupno 195 miliona dinara, od toga Ministarstvo rudarstva i energetike ulaže 97,6 miliona.

Opširnije

Kolumna Marije Ilić: Strašni sud

Da je “pravda spora, ali dostižna” svima je dobro poznata fraza. Da nije uvek baš tako, mnogi su se uverili na sopstvenom primeru. Jednostavno bi bilo kada bi sve funkcionisalo po zakonu. Ali, zašto da bude jednostavno, kada može i komplikovano?

Opširnije

Kolumna Dragana Vesića: Lilit je bila nevina

Uopšte ne pišem na temu žensko-muških odnosa jer se u moru eksperata na Fejsbuku za žensku dušu osećam inferiorno: ja sam, kao i Frojd, za ta kompleksna pitanja laik.

Opširnije

Džonić priznao ubistvo porodice Đokić

Osumnjičeni je na saslušanju opisao višemesečne pripreme i svaki detalj o noći kada je ubio troje ljudi. Motiv je koristoljublje i dugovanja ubice, koji je od žrtava uzeo ogromnu sumu novca. Nađen pištolj sa prigušivačem.

Opširnije

Nas je sve više i ne odustajemo, a koji je vaš izgovor?

Ni kiša nije omela današnje okupljanje na uglu ulica Vojske Jugoslavije i Vuka Karadžića, zbog stanja u kome se ove dve ulice mesecima nalaze.

Opširnije

Vučić: "Magna" samo u Aleksincu zapošljava 800 radnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obilaska fabrike "Magna - Odžaci", ogranka u Aleksincu, primetio da je prilikom otvaranja pogona te firme u Odžacima 2012. godine rečeno da će biti mogućnosti za 800 radnih mesta, a da je sada samo u pogonu u Aleksincu otvoreno toliko radnih mesta, u Srbiji 2.600.

OpširnijePrijatelji sajta

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima