Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 603  Displaying: 1 - 10

Razmišljanja u dokolici IX

Miodrag Tasić 05.11.2019.

Aforizmi Miodraga Tasića

Opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Trajana Novakovića, jednog od direktora doma za decu u Prćilovici

Tekst i foto: Boža Marković 04.11.2019.

U dane sećanja na one koji nisu više sa nama ali su ostavili značajan trag u vaspitanju i obrazovanju, sećanjmo se Donjeadrovčanina Trajana Novakovića.

Opširnije

Komentara: 2

Doktori nauka iz Gornjeg Adrovca od kojih četiri iz jedne familije

Tekst i foto: Boža Marković 30.10.2019.

Prošle godine sam za u aleksinac net objavio tekst o retkom stručnjaku poreklom iz Aleksinca dr prof Predragu Novakoviću, diplomati vetrinarske patologije, kojih je samo 2000 u celom svetu. Izuzetan uspeh za jednog mladića koji nije mogao studira na Fakultetu za pozorište i film u Beogradu niti da se zaposli u našoj zemlji, ali je zato otišao u Ameriku, kao magistar veterine tamo ponovo magistrirao, a potom u Kanadu, u Saksatunu, na Univerzitet, gde je doktorirao i postao diplomata…

Opširnije

Komentara: 4

Veliko hvala Rutevcu za toliko doktora

Tekst i foto: Boža Marković 24.10.2019.

Leto je 2018. Odlazim da zahvatim vodu iz arterskog bunara porodice Popović, koga je izgradila njihova kći „Daka“ i zet „Mile Jojka“ Milošević, iz Moravca. Tamo zatičem dr Živorada Petkovića, ortopeda u penziji aleksinačke bolnice.

Opširnije

Komentara: 5

Kolumna Miodraga Tasića: Preko podzemlja do svetle budućnosti!

02.10.2019.

Da ne bude zabune, ne mislimo na kriminal. Sačuvaj Bože! Mada, mnogi su se od kriminala ovajdili. Bili su niko i ništa, pa onda raznim mutnim poslovima se obogatili. Progledali pojedinci, potom i njihove porodice, šira familija, braća, pobratimi, kumovi, ljubavnice… I tako dalje, i tako šire!

Opširnije

Komentara: 0

Fenomeni - zagonetne lutke, intelektualci i gastarbrajteri na Fejsbuku

Dragan Vesić 25.09.2019.

O tome kada su nastale društvene mreže, pre svega Fajsebuk i Tviter, možete čitati na Guglu pa ne bih gnjavio o tome. Koga interesuje fenomen društvenih mreža, neće naći na Guglu, to nije instant znanje, ali koga zanima već će se nekako snaći. Zato je ovo što sledi samo paradigma: fragmentarnost virtuelne stvarnosti odnosno novih medija.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna: Oružje naših predaka

Rade Biočanin i Boža Marković-Nesvrćanin 20.09.2019.

Oružje predstavlja svako sredstvo ili predmet koji služi za ozleđivanje/ranjavanje, ubijanje ili onesposobavljanje živih bića, odnosno za uništavanje i onesposobljavanje materijalnih dobara vezanih za određene ljude ili društva. Oružje služi kako za napad tako i za obranu, odnosno u svrhu pretnje i zaštite. U širem smislu svako sredstvo (pa i psihološko) kojim se nekome ili nečemu namerno nanosi povreda i šteta se naziva oružjem.

Opširnije

Komentara: 0

U aleksinačkom vodovodu povećana koncentracija dihidrogen monoksida

Alejandro Del Hierro 16.09.2019.

Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena značajna koncentracija dihidrogen monoksida. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće

Opširnije

Komentara: 0

Ovakvo letovanje penzioneri Aleksinca nisu platili, a ni zaslužili

Aleksinac.net 09.09.2019.

Redakciji portala Aleksinac.net javili su se nezadovoljni penzioneri koji se osećaju prevarenim zbog aranžmana letovanja koje su platili Savezu penzionera, a dobili nešto sasvim drugo.

Opširnije

Komentara: 4

Kolumna Dragana Vesića: Bojkot

Dragan Vesić 05.09.2019.

Diktatori ne dolaze tiho i ne ulaze u legendu. Oni odlaze uz buku i bes. Govoreći o bojkotu, Čanak sam sebi uskače u usta. On liči na opoziciju iz Domanovićevih satira - dakle lažnu i po meri vlasti. Nema demokratskih izbora u nedemokratskim uslovima mada on tvrdi da ima.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 603  Displaying: 1 - 10