Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 717  Displaying: 1 - 10

Kolumna Marije Ilić: Obećanje ludom radovanje

26.11.2021.

Postoji jedna izreka u našem narodu koja kaže: “Tamo gde ti puno obećavaju, malu torbu ponesi.” Ovde, gde nam se stalno nešto obećava, nemojte nositi nikakvu. Jer, glupo je da se vratite sa praznom torbom.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Na putu za Katar(zu)!

24.11.2021.

Desilo se čudo. Srbija se plasirala na svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine u Kataru. Pobedom u poslednjem kolu protiv favorizovane Portugalije, evropskog šampiona u fudbalu i jedne od najjačih nogometnih velesila, i to još na gostujućem terenu, u Portugaliji.

Opširnije

Komentara: 0

Korona epizoda br. 19: Moja je pesma lagana

Saša Gidra Marković 21.11.2021.

Prijatelj priče "Teki 1". Priču obavezno čitati uz muzičku numeru koju ćete naći na ovoj stranici.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Kasica prasica

12.11.2021.

Čitam, opštinski budžet stabilan. Razumem kao: ima se, može se. Pitanje je samo da li se i šta se i hoće/ume sa sredstvima. Prvo su balansirali pa će rebalansirati. Presipanje iz šupljeg u prazno.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Predsednički izbori ante portas

11.11.2021.

Zasad se ne nazire svetlost u mraku. Bliži se kraju godina korone, a pandemija će, po svemu sudeći, obeležiti i narednu. Ali, 2022. je i godina predsedničkih izbora u Srbiji. To može biti i dobro jer kod poslednjih izbora u Srbiji, u vreme kampanje, korone nije bilo da bi pandemija još jače buknula kad su izbori prošli. Čudno i glupo mada nije, a videćemo kasnije i zašto.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Kako Vlada vlada?

09.11.2021.

Oprečna su mišljenja o tome kako i koliko Vlada Srbije obavlja svoj posao. Ide se iz krajnosti u krajnost. Po jednima, Vlada postoji samo na papiru. Predsednica Vlade, kao i ministri, ni o čemu ne odlučuju samostalno. Oni samo sprovode tuđe naloge. U ovom slučaju, Predsednika Srbije!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Strašni sud

05.11.2021.

Da je “pravda spora, ali dostižna” svima je dobro poznata fraza. Da nije uvek baš tako, mnogi su se uverili na sopstvenom primeru. Jednostavno bi bilo kada bi sve funkcionisalo po zakonu. Ali, zašto da bude jednostavno, kada može i komplikovano?

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Dragana Vesića: Lilit je bila nevina

03.11.2021.

Uopšte ne pišem na temu žensko-muških odnosa jer se u moru eksperata na Fejsbuku za žensku dušu osećam inferiorno: ja sam, kao i Frojd, za ta kompleksna pitanja laik.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Pukla tikva

28.10.2021.

Pre nekoliko dana pišem sa mojom osobom (identitet poznat meni), kad me u sred razgovora pita: ”Šta pišeš sledeće?” Mislim se, šta prvo da pišem, ne znam ni sama. Svakog dana, nažalost, naiđem na novu inspiraciju. Ne znam ni da li ima smisla više da bilo šta pišem, jer me ionako razumeju samo oni kojima je već sve jasno.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Marije Ilić: Omnibus

21.10.2021.

OMNIBUS SPECIJAL -prema istinitim događajima-

Opširnije

Komentara: 1

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 717  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima