KolumneKolumne
Pretraga
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 524  Prikazano: 1 - 10

Kolumna Miodraga Tasića: Brzo je nekad kuso!

Miodrag Tasić 19.09.2018

Brže, jače, bolje, sve za svetlu budućnost. Mada već živimo u svetloj sadašnjosti! Mnogo se radi da bude bolje.

opširnije

Komentara: 1

Bigrafija akademika prof. dr Radeta Biočanina

Boža Marković 12.09.2018

U Žitkovcu u udruženju građana Pukovnik Rajevski već duže vreme se organizuju zanimljive manifestacije iz oblasti nauke. Posebno mesto zauzimaju teme iz oblasti ekologije. Forma kroz koju se skupovi održavaju su javna debata i okrugli sto. Idejni tvorac i moderator naučnih skupova je akademik Rade Biočanin. Tim povodom našim čitaocima predstavljamo biografiju navedenog naučnika.

opširnije

Komentara: 0

Na "Zapadnom Balkanu" ništa novo!

Miodrag Tasić 28.08.2018

Sve teče, sve se menja, a ovde sve isto. Samo njega nema! Doduše, ako fali glavni igrač, centarfor, makar u našem slučaju rezerve nisu za potcenjivanje. Nadvisile su prvu zvezdu!

opširnije

Komentara: 1

Srbija kao Švajcarska!

Miodrag Tasić 05.08.2018

Da, nije greška. Počeli smo da dostižemo Švajcarsku. Doduše, za sada samo u jednoj stvari. Manje ličimo kao država lepo uređenoj alpskoj konfederaciji, već smo slični jednom čuvenom švajcarskom proizvodu. Švajcarskom siru i to prvenstveno slavnom Ementaleru. Ementaler je poznat u svetu kako po svojim rupicama i šupljinama, tako i po kvalitetu. Dakle, šuplji smo kao Ementaler!

opširnije

Komentara: 0

Igor Rakočević - ljudina od sportiste!

Dušan Ostojić 31.07.2018

Poseban utisak na mene ostavio je gost turnira Igor Rakočević pa sam odlučio da poseban tekst posvetim njemu. Redovno sam gledao njegove utakmice iako nisam dobar poznavalac košarke, priznajem. Znam da je bio reprezentativac, da je trostruki najbolji strelac Evrolige, dugogodišnji igrač Zvezde a danas potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Otvoreno pismo Nenada Đurića

27.07.2018

Osećam potrebu da se obratim otvorenim pismom aleksinačkoj javnosti. Svedok sam problema koji postoji među mladima a koji se tiče pojačane brige zbog sve češćih incidenata koji se dešavaju u Aleksincu.

opširnije

Komentara: 0

Da li je nastupilo poslednje (fudbalsko) vreme?

Miodrag Tasić 16.07.2018

Odgovor ćemo znati sutra, 15. jula tekuće, gospodnje 2018. godine! Neko bi rekao dve tisuće, i tako dalje. Elem, o čemu se radi? Ako sutra Hrvati pobede Francuze u finalu svetskog prvenstva u fudbalu, onda je po autoru ovog pisanija zbilja nastupilo poslednje fudbalsko vreme. Da li samo fudbalsko, pitanje je sad. Nisam baš neki veliki ljubitelj niti Francuske niti francuskog fudbala, tek ako igraju protiv Hrvata, moram da navijam za Francuze. Šta li bi bilo kada bi u finalu zaigrali Hrvatska i…

opširnije

Komentara: 0

Fudbalske i neke druge priče!

Miodrag Tasić 06.07.2018

Svetsko prvenstvo u fudbalu bliži se kraju. Počinje rasplet. Čitaj, četvrtfinalne borbe. Više nema popravnog. Ko izgubi, ispada. Dalje idu samo pobednici. Od osam ostaće četiri. Potom te četiri ekipe u borbi za dve najbolje, i onda veliko finale. Dve najkvalitetnije reprezentacije odmeriće snage i jedna će pobediti. Biće prvaci sveta. Oni se pamte. Drugog, trećeg, i tako dalje, već sutra niko spominjati neće. Tako je to u životu, mislim fudbalu.

opširnije

Komentara: 0

Nomen est omen!

03.06.2018

Jesu Latini stare varalice, ali mudrost im ne možemo sporiti. Kad nešto kažu, znaju šta su rekli. Stoji njihova reč. Nije kao neki što mnogo lupetaju, a ništa ne kažu. Ili obećavaju na prazno; te biće bolje, nastupiće svetla budućnost, i ovo sada je mnogo dobro! Kao, nikada bolje nije ni bilo. Kako da ne! Da citiramo Piroćance: pre je bilo dobro. Nešto ranije podobro. Još ranije najdobro. A sada je dobro u p.m.! Nećemo dalje!

opširnije

Komentara: 0

Strip kao inspiracija života!

29.05.2018

Nekada smo odrastali uz strip junake poput Zagora, Teksa Vilera, Komandanta Marka... Priče sa Divljeg Zapada, premda crtane i pisane u Italiji, bile su široko prihvaćene na prostoru bivše Jugoslavije. Generacijama mladih Jugoslovena, pa i onima nešto starijima, pomenuti strip junaci predstavljali su putokaz u životu.

opširnije

Komentara: 1

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 524  Prikazano: 1 - 10