Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nauka i tehnika

Dostignuća ljudskog uma
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 89  Displaying: 1 - 10

Slabo interesovanje novih srednjoškolaca za IT odeljenje

22.07.2019.

Za razliku od Beograda gde su specijalizovana IT odeljenja u srednjim školama popunjena do poslednjeg mesta, neke škole u Srbiji nisu uspele da popune upisne kvote zbog vrlo slabog interesovanja maturanata, pišu Novosti.

Opširnije

Komentara: 0

Nemanja i Stefan osvojili prvo mesto na takmičenju "Programer junior 2019"

15.05.2019.

Društvo matematičara Srbije i Računarska gimnazija u Beogradu organizovali su, trinaestu godinu za redom, informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola "Programer junior 2019". Učenici škole "Vožd Karađorđe" učestvovali su sa velikim uspehom.

Opširnije

Komentara: 2

U OŠ "Ljupče Nikolić" održan četvrti sajam obrazovanja

01.05.2019.

Sajam obrazovanja kao deo profesionalne orijentacije učenika, organizovan je četvrti put u Osnovnoj školi „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu. Ovo je prilika da učenici završnih razreda upoznaju zanimanja koja ove školske godine mogu biti njihov izbor za nastavak školovanja.

Opširnije

Komentara: 0

Kako je obeležen svetski dan broja Pi u školi "Vožd Karađorđe"

18.03.2019.

Ljubitelji matematike 14. marta obeležavaju Dan broja Pi (π), a proslavljanje ovog praznika počelo je na ovaj dan upravo zato što je vrednost tog popularnog broja približno 3,14.

Opširnije

Komentara: 0

Bitkoin između zlatne groznice i razočaranja

01.11.2018.

Pre deset godina objavljen je naučni članak koji je utemeljio internet-valutu bitkoin. I dok se pažnja javnosti uglavnom fokusira na velike oscilacije kursa, zanemaruje se koliko je ta tehnologija revolucionarna.

Opširnije

Komentara: 0

Prva nagrada za inovacije

Časlav Vasiljević 30.10.2018.

Još jedno priznanje učenicima i nastavnicima OŠ „Smeh i suza“ iz Aleksinca. Prva nagrada za inovaciju na konkursu za osnovne i srednje škole „Ruka u testu“ Francuskog instituta i Ambasade Francuske u Srbiji

Opširnije

Komentara: 0

Globalizacija i odnosi u ekosistemu, sa težištem na energetsku održivost i ekološku bezbednost

Boža Marković 03.09.2018.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" Žitkovac (Aleksinac) za kratko vreme, bio je Organizator Naučno-stručnog skupa na temu "ENERGETSKA (NE)EFIKASNOST DRŽAVA ZAPADNOG BALKANA“. "Okruglim stolom u Žitkovcu (Aleksinac) predsedavao je pukovnik Milan Marković, dipl. pravnik, autor više naučnih radova i knjiga.

Opširnije

Komentara: 1

Uspešna informatička godina škole Vožd Karađorđe

20.06.2018.

OŠ Vožd Karađorđe iz Aleksinca privela je kraju eTwinning projekat, čija tema je bila programiranje. Tokom školske 2017/2018. godine učenici 5., 6. I 7. razreda su na redovnoj i dodatnoj nastavi iz informatike i računarstva učestvovali u raznim aktivnostima u sklopu međunarodnog projekta Explore Scratch, u kome su učestvovale 34 škole iz Turske, Hrvatske, Italije, Grčke, Portugalije, Francuske, Rumunije, Litvanije, Španije i Poljske.

Opširnije

Komentara: 0

Okrugli sto o knjizi Globalna Ekologija

19.05.2018.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" Žitkovac bilo je domaćin okruglog stola povodom izdavanja knjige "Globalna ekologija" akademika prof. dr Radeta Biočanina i prof. Mirka Tešića, iz Gradiške.

Opširnije

Komentara: 0

Konferencija o nastavi fizike u srednjim školama

11.03.2018.

U Aleksincu se održava međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 89  Displaying: 1 - 10