Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1025  Displaying: 1 - 10

Najstarija porodica iz carske Rusije u Žitkovcu

Boža Marković 29.11.2020.

Kako bi smo sačuvali od zaborava poreklo nekih ruskih porodica pišemo nove redove u tom cilju, ali i zato što se uglavnom radi o dobrim, disciplinovani, radnim i vrednim ljudima koji su naši susedi, poznanici, prijatelji, kao i saznamo kako su Rusi posle crvene revolucije, bežali i u Kraljevinu Srbiju, KSHS, a i u novije vreme su mnogi Rusi izabrali Republiku Srbiji za svoju zemlji. Koji su ih razlozi vodili u zemlju podrške- našu Srbiju?

Opširnije

Komentara: 0

Pesma posvećena proslavljenom fudbaleru

Boža Nesvrćanin 28.11.2020.

Nastala je mnogo pre nego što je objavljena himna "Maradona", u trećem poglavlju knjige, u kome su opevani mnogi drugi značajni sportisti Srbije i sveta, književnika Dragiše Markovića "Buka strašnija od zvuka" 2018., Društvo za narodno prosvećivanje "Svetionik" Kragujevac. To poglavlje nosi naslov "Sportisti - naši uzori", gde je poučna pesma o Maradoni.

Opširnije

Komentara: 0

Muzička škola "Vladimir Đorđević" kreće sa onlajn nastavom

27.11.2020.

Zbog sve teže situacije sa pandemijom koronavirusa OMŠ "Vladimir Đorđević" u Aleksincu prelazi na onlajn nastavu.

Opširnije

Komentara: 0

Bratislavu se ljudi obraćaju kada imaju problem sa zmijama, i kada ih boli zub

Telegraf 27.11.2020.

Nišlije i Aleksinčani Bratislavu Velkovu obraćaju se iz dva razloga, kada ih zaboli zub ili kad ne znaju šta će sa zmijama. Ovaj Nišlija već godinama radi kao stomatolog u aleksinačkom Domu zdravlja, ali ne propušta priliku da se podruži sa gmizavcima, koje malo ko voli da vidi.

Opširnije

Komentara: 0

Možda se na drugim mestima teško prodaju stanovi, ali ne i u Aleksincu

Prva.rs 25.11.2020.

Fali stotinak stanova u Aleksincu koji bi mogli da se prodaju u kratkom vremenskom periodu. Možete da dođete sa kešom, ali nećete uspeti da kupite stan, priča za „Eksploziv“ Saša Janjić, profesionalni upravnik koji dobro poznaje situaciju u gradu.

Opširnije

Komentara: 1

Epidemiološka situacija se pogoršala, za nedelju dana 247 pozivitnih na kovid

25.11.2020.

Da se epidemiološka situacija u Aleksincu pogoršala, konstatovali su i na sednici Štaba za vanredne situacije, ali osim usvajanja mera republičkog Kriznog štaba, nisu donete nove. Iz Štaba navode da je prethodnih nedelju testirano 897 Aleksinčana, od kojih je 247 imalo pozitivan test na kovid.

Opširnije

Komentara: 2

Zasad bez prelaska na onlajn nastavu, ali taj momenat se približava

N1 23.11.2020.

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Srđa Janković izjavio je da "za sada" nema potrebe da škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu.

Opširnije

Komentara: 0

Na nove, usvojene mere ipak se čeka do utorka

N1 22.11.2020.

Iako je situacija sa pandemijom zabrinjavajuća, pooštrene mere koje je usvojila Vlada Srbije počeće da važe tek za dva dana. Zbog čega su se odlučili na taj korak, nadležni nisu obrazložili. Poručuju da je ključno da se građani pridržavaju mera, jer je pritisak na zdravstveni sistem ogorman.

Opširnije

Komentara: 0

Janković: Predložili smo da objekti rade do 17 časova

21.11.2020.

Imunolog Srđa Janković rekao je za RTS da je medicinski deo Kriznog štaba predložio Vladi da svi objekti – osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi – rade do 17 časova. Nada se da će Vlada danas usvojiti mere.

Opširnije

Komentara: 1

Arhimandrit Dionisije je 30 godina bio duhovnik patrijarha Irineja

Večernje novosti 20.11.2020.

Arhimandrit Dionisije (88), nastojatelj pravoslavnog manastira posvećenog Svetom Ariđakohnu Stefanu, u selu Lipovac, kod Aleksinca, je poslednjih 30 godina bio duhovnik blaženopočivšeg patrijarha Irineja.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1025  Displaying: 1 - 10

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}