Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 188  Displaying: 11 - 20

Obezbeđen smeštaj za obolele u Aleksincu u prostorijama Kluba penzionera

Večernje novosti 20.03.2021.

Od subote, 20. marta, oboleli od kovida 19 u Aleksincu će primati infuzije i biti pod nadzorom lekara i medicinskih tehničara u novoopremljenim prostorijama Kluba penzionera - kažu u ovoj Opštini.

Opširnije

Komentara: 2

Vidić: Od testiranih je svaki treći pozitivan!

N1 17.03.2021.

Epidemiološka situacija na jugu Srbije nije dobra, u nekim mestima je kritična, a u nekima lekari upozoravaju da će za nekoliko dana biti potpuno popunjene bolnice. Posebno je alarmantno u Aleksincu, gde je, kako je rekao direktor tamošnje bolnice Goran Vidić u utorak registrovano čak 88 novih slučajeva koronavirusa.

Opširnije

Komentara: 0

Epidemiološka situacija u Aleksincu kritična

N1 17.03.2021.

Dom zdravlja u Aleksincu apelovao je na sve građane te opštine da se prijave za vakcinaciju, uz napomenu da se do do sada vakcinisao ili prijavio za vakcinaciju tek svaki šesti odrasli stanovnik te opštine.

Opširnije

Komentara: 0

Vakcinisanje prioritetnih grupa bez pozivanja u Aleksincu

12.03.2021.

U cilju što efikasnijeg i bržeg vakcinisanja stanovništva na teritoriji opštine Aleksinac, Dom zdravlja Aleksinac je u saradnji sa eUpravom, u skladu sa raspoloživim vakcinama, obezbedio 160 doza ruske i britanske vakcine za vakcinisanje svih zainteresovanih iz prioritetnih grupa, bez obzira da li su se već prijavili preko eUprave ili nisu. Vakcinisanje na navedeni način navedenim vakcinama biće obavljeno u nedelju 14. marta od 12 do 20 sati, na punktu za vakcinisanje u Domu kulture Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Produženo radno vreme kovid ambulante u Žitkovcu

Opština Aleksinac 06.03.2021.

Zbog sve teže situacije sa koronavirusom produženo je radno vreme kovid ambulante u Žitkovcu.

Opširnije

Komentara: 0

Spajaju se dom zdravlja i bolnica u Zdravstveni centar

16.02.2021.

Odlukom Vlade Srbije domovi zdravlja i opšte bolnice u 6 lokalnih samouprava na jugu zemlje spojiće se u jednu instituciju - Zdravstveni centar. Jedinstveni centar dobiće Aleksinac, Pirot, Prokuplje, Leskovac, Vranje i Surdulica.

Opširnije

Komentara: 0

Svetski dan borbe protiv raka

Crveni krst Aleksinac 04.02.2021.

,,JA SAM – JEDAN OD VAS, JA HOĆU – ZAJEDNO!”ZAJEDNO IMAMO VEĆI UTICAJ! ZAJEDNO MOŽEMO POSTIĆI ONO ŠTO ŽELIMO: SVET U ZDRAVLjU, BEZ RAKA!

Opširnije

Komentara: 0

Otvoren prvi punkt za vakcinaciju protiv virusa Kovid-19

Opština Aleksinac 20.01.2021.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, održanoj 19.01.2021. godine, usvojen je zaključak o postavljanju punkta za masovnu imunizaciju stanovništva opštine Aleksinac u prostorijama Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 1

Istine i zablude o pogubnom delovanju koronavirusa sa osvrtom na region Zapadni Balkan

23.12.2020.

Usled fatalne zaraze koronavirusa, Kovid-19, očigledna je prednost onih zemalja regiona Zapadnog Balkana koje su mnogo ulagale u predikciju, jer se pokazalo da je lečenje skupo, teško, mukotrpno i pogubno po mnoge ljude, zbog smrtnosti izazvane ovim faktorom. Ko je na vreme shvatio prevenciju, koja je složena, kreativna i slojevita, primenio je onu narodnu mudrost da je bolje sprečiti nego lečiti.

Opširnije

Komentara: 0

Kapaciteti u kovid bolnici u Sokobanji popunjeni

Večernje novosti 22.12.2020.

Direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" Vesna Milanović izjavila je da je ta bolnica skoro popunjena pacijentima obolelim od korona virusa.

Opširnije

Komentara: 1

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 188  Displaying: 11 - 20

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima