Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rehabilitacija mosta na Južnoj Moravi u Tešici

rss

09.09.2010. Izvor: aleksinac.org

Rehabilitacija mosta na Južnoj Moravi u Tešici

U sredu, 8. septembra 2010. godine, u zgradi SO Aleksinac, potpisan je protokol o saradnji na relaciji projekta rehabilitacije mosta na Južnoj Moravi, u Tešici. Potpisivanju protokola prisustvovali su šef odseka za kontrolu, Saša Martinović, ispred Ministarstva za NIP, izvođač radova, Slobodan Lukić, nadzorni organ “Niš projekt”-a, Zoran Prokić i predsednik opštine Aleksinac, Ivan Dimić.

Istog dana počela je i druga faza radova na popravci, sanaciji i rehabilitaciji mosta na Južnoj Moravi u Tešici, nakon sedam godina, koliko se čekalo na sredstva iz NIP-a. Od 2003. godine, kada je završena prva faza sanacije ovog mosta, opština je dva puta konkurisala kod Ministarstva za NIP. Ovoga puta, potpisivanjem protokola o saradnji na sanaciji mosta u Tešici, obezbeđena su sredstva u iznosu od 24 miliona dinara. Dvadeset miliona dolaze iz kase NIP-a, dok je 4 miliona obezbedila opština Aleksinac.

Rok za izvođenje radova na sanaciji mosta dugog 157 metara, je 60 dana, a izvođač radova je d.o.o. “Ingrap Omni” iz Beograda.

Kako će se sanacija mosta u naredna dva meseca obavljati bez prekida saobraćaja, radi se na postavljanju saobraćajne signalizacije zbog neophodne izmene režima i redukovanja saobraćaja.

Most na Južnoj Moravi, u Tešici, star je 80 godina i od izuzetnog je značaja za saobraćajno povezivanje opštine Aleksinac sa niškim selima.


# predsednik opštine Ivan Dimić Južna Morava opština Tešica saobraćaj SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima