Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće - sledi prvi rebalans, ulice dobijaju nazive

rss

14.03.2019.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 68. sednica Opštinskog veća. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 48 tačaka.

Opštinsko veće - sledi prvi rebalans, ulice dobijaju nazive

Najpre je utvrđen Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2019. godinu, kao i Nacrt Poslovnika SO Aleksinac.

Najveća prepravka budžeta odnosiće se na investiciju sređivanja glavne ulice, a to zbog preporuke da se opština ne zadužuje, već uradi ovaj zahtev iz sopstvenih sredstava.

Većnici opštine Aleksinac utvrdili su i Nacrt Odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta, prema kojoj sve ulice i zaseoci na teritoriji opštine dobijaju svoje nazive.

Utvrđen je i Nacrt Odluke o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Aleksinac, kao i Nacrt Odluke o mreži javnih osnovnih škola i mreži predškolskih ustanova sa teritorije opštine Aleksinac.

Aleksinački većnici utvrdili su i Nacrt Rešenja o imenovanju Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica, Nacrt Rešenja o imenovanju drugostepene Izborne komisije za članove saveta mesnih zajednica koja će raditi po žalbama, odnosno prigovorima.

Zatim je utvrđen i Nacrt rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Saveta za zdravlje, Štaba za vanredne situacije i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za 2018. godinu.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na vansudska poravnanja sa građanima opštine usled ujeda pasa.

Komentara: 0


# budžet opština opštinsko veće SO Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima