Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рехабилитација моста на Јужној Морави у Тешици

rss

09.09.2010. Извор: aleksinac.org

Рехабилитација моста на Јужној Морави у Тешици

У среду, 8. септембра 2010. године, у згради СО Алексинац, потписан је протокол о сарадњи на релацији пројекта рехабилитације моста на Јужној Морави, у Тешици. Потписивању протокола присуствовали су шеф одсека за контролу, Саша Мартиновић, испред Министарства за НИП, извођач радова, Слободан Лукић, надзорни орган “Ниш пројект”-а, Зоран Прокић и председник општине Алексинац, Иван Димић.

Истог дана почела је и друга фаза радова на поправци, санацији и рехабилитацији моста на Јужној Морави у Тешици, након седам година, колико се чекало на средства из НИП-а. Од 2003. године, када је завршена прва фаза санације овог моста, општина је два пута конкурисала код Министарства за НИП. Овога пута, потписивањем протокола о сарадњи на санацији моста у Тешици, обезбеђена су средства у износу од 24 милиона динара. Двадесет милиона долазе из касе НИП-а, док је 4 милиона обезбедила општина Алексинац.

Рок за извођење радова на санацији моста дугог 157 метара, је 60 дана, а извођач радова је д.о.о. “Инграп Омни” из Београда.

Како ће се санација моста у наредна два месеца обављати без прекида саобраћаја, ради се на постављању саобраћајне сигнализације због неопходне измене режима и редуковања саобраћаја.

Мост на Јужној Морави, у Тешици, стар је 80 година и од изузетног је значаја за саобраћајно повезивање општине Алексинац са нишким селима.


# председник општине Иван Димић Јужна Морава општина Тешица саобраћај СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима