Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zbog poplava vanredna situacija u 11 aleksinačkih sela

rss

15.06.2018. Beta

Opština Aleksinac proglasila je vanrednu situaciju u 11 sela zbog ogromne štete koju su tim mestima pričinile reka Turija i bujični potoci sa Malog Jastrepca

N1

To je za agenciju Beta rekao predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković. On je kazao da je da su obilne kiše koje su padale tokom noći između četvrtka i petka izazvale porast nivoa reka.

"Turija i bujični potoci nosili su drveće i kamenje i izazvali odrone na regionalnim i lokalnim putevima. Svih 11 sela bilo je tokom dana i noći bez struje, a sela Koprivnica i Vrćenovica i bez vode", istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije uspele su da tokom dana obezbede snabdevanje strujom za devet sela, a tokom sutrašnjeg dana struju bi trebalo da dobiju sela Šurić i Mali Drenovac.

Stanković je dodao da je danas pao most na Turiji kod sela Bankovac, ali pri tom srećom niko nije nastradao.

"Turija, koja preko leta ume da presuši, noćas je bila velika kao Južna Morava u tom delu godine. Tokom dana voda se malo povukla, ali i dalje je njen nivo izuzetno visok", naglasio je Stanković.

On je rekao da je opština Aleksinac angažovala svu raspoloživu mehanizaciju kako bi normalizovala stanje na ugroženom području u podnožju Malog Jastrepca.

"Radili smo prvenstveno na raščišćavanju puteva i stavljanju pod kontrolu voda koje su izlazile iz svojih korita. Naše ekipe su do dolaska mehanizacije "Puteva Srbije" rasčišćavale regionalni put Tešica-Vukanja, pošto je jedno vreme saobraćaj tu bio obustavljen", izjavio je Stanković.

Prema Stankovićevim rečima, mnogo posla u selima ima i narednih dana jer su brojna dvorišta i imanja napunjena drvećem, kamenjem i peskom.

Komentara: 0


# predsednik opštine Južna Morava opština saobraćaj Vrćenovica Bankovac Turija poplava Nenad Stanković Šurić Mali Jastrebac Koprivnica Mali Drenovac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima